<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. adta a legjobb ajánlatot a Pallas Athéné Egyetem Kecskeméten felépülő új campusának oktatási épületére kiírt első közbeszerzési eljáráson - tájékoztatta az építkezést koordináló Kecskeméti Duális Oktatási Zrt.

A közlemény szerint az ajánlatokat az oktatási épület kivitelezésére, valamint a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházások megvalósítására várták. A közbeszerzési eljárás része volt a teljes campus-komplexum kiviteli tervdokumentációjának elkészítése is. A megadott határidőre három pályázó nyújtotta be ajánlatát, közülük a legjobb ár-érték aránnyal a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. bírt.

Innen lehet ismerős a ZÁÉV neve

A ZÁÉV a sajtóban az utóbbi időben leginkább stadionberuházások kapcsán szerepelt. Ők építették a betonfaláról elhíresült MTK sstadiont, de a Haladán arénájának a kivitelezését is ez a vállalkozás nyerte el. A horror áron készülő nemzeti stadion, a Puskás Stadionnál a bontási munkákat is ez a cég végezte.

Sokakat meglepett, hogy végül nem ilyen lett az MTK stadionja

Az ütemezés szerint az oktatási épületet várhatóan 2018 augusztusában adják át, így az egyetemi oktatás ősszel már az új épületben indulhat meg. A kivitelezés becsült értéke 11,9 milliárd forint.

Kecskemét "Nyugati-kapu" fejlesztési övezetében 5,5 hektáros területen, több mint 30 ezer négyzetméteren öt épület: oktatási, igazgatási-adminisztrációs, könyvtár, kollégium és kulturális központ épül fel. Az építkezés koordinálását a Pallas Athéné Alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. látja el - olvasható a közleményben.

MTI/ mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.