2p

A zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. adta a legjobb ajánlatot a Pallas Athéné Egyetem Kecskeméten felépülő új campusának oktatási épületére kiírt első közbeszerzési eljáráson - tájékoztatta az építkezést koordináló Kecskeméti Duális Oktatási Zrt.

A közlemény szerint az ajánlatokat az oktatási épület kivitelezésére, valamint a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházások megvalósítására várták. A közbeszerzési eljárás része volt a teljes campus-komplexum kiviteli tervdokumentációjának elkészítése is. A megadott határidőre három pályázó nyújtotta be ajánlatát, közülük a legjobb ár-érték aránnyal a zalaegerszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. bírt.

Innen lehet ismerős a ZÁÉV neve

A ZÁÉV a sajtóban az utóbbi időben leginkább stadionberuházások kapcsán szerepelt. Ők építették a betonfaláról elhíresült MTK sstadiont, de a Haladán arénájának a kivitelezését is ez a vállalkozás nyerte el. A horror áron készülő nemzeti stadion, a Puskás Stadionnál a bontási munkákat is ez a cég végezte.

Sokakat meglepett, hogy végül nem ilyen lett az MTK stadionja

Az ütemezés szerint az oktatási épületet várhatóan 2018 augusztusában adják át, így az egyetemi oktatás ősszel már az új épületben indulhat meg. A kivitelezés becsült értéke 11,9 milliárd forint.

Kecskemét "Nyugati-kapu" fejlesztési övezetében 5,5 hektáros területen, több mint 30 ezer négyzetméteren öt épület: oktatási, igazgatási-adminisztrációs, könyvtár, kollégium és kulturális központ épül fel. Az építkezés koordinálását a Pallas Athéné Alapítványok által létrehozott Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. látja el - olvasható a közleményben.

MTI/ mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!