2012. április 5. 07:10

A magyar vasúti pályán 5 éve közlekedő FLIRT-motorvonatokkal 40 millió kilométeren összesen 7 milliárd forint energia-megtakarítás ért el a MÁV - közölte a Stadler Trains Magyarország Kft. csütörtökön.

A közlemény szerint öt évvel ezelőtt szállították le az első két szerelvényt a vasúttársaságnak: azóta 60 járműre kiegészült a MÁV FLIRT-motorvonat flottája.

A Stadler az első FLIRT vonatot a Svájci Szövetségi Vasúttársaságnak (SBB) szállította még 2004-ben. Azóta a FLIRT-ök összesen már 12 országban -  Svájc mellett Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Norvégiában, Olaszországban, Lengyelországban, Algériában, Fehéroroszországban, Észtországban, Csehországban, Magyarországon - közlekednek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.