TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A kancelláriaminiszter napokon belül aláírja azt a rendeletet, amely az adatátviteli célokat szolgáló 3,5 gigaherz frekvencia árverését engedélyezi.

A kancelláriaminiszter napokon belül aláírja azt a rendeletet, amely az adatátviteli célokat szolgáló 3,5 gigaherz frekvencia árverését engedélyezi erősítette meg lapunk értesülését Sík Zoltán informatikai kormánybiztos. Még az idén sor kerül a rendkívül gyors adatátvitelt lehetővé tévő 26 gigaherz kiárusítására is.

Már elkészült és a területet felügyelő Miniszterelnöki Hivatal vezetőjének aláírására vár az a miniszteri rendelet, amely elindíthatja az újabb hírközlési frekvenciák árverését. Az első körben a "pont-multipont" adatátviteli célokat szolgáló 3,5 gigaherzet hirdetik meg.

Sallai Gyulától, a Hírközlési Főfelügyelet elnökhelyettesétől megtudtuk, hogy a tervezet szerint a szóban forgó frekvenciamezőt 5 blokkra osztják, vagyis az egyenként is több száz millió vagy több milliárd forintot érő alsávokra öt befutó lehet, azzal a kikötéssel, hogy egy vállalatcsoport csak egy sávra pályázhat.

Magyarországon eddig csak koncessziós pályázatokat hirdettek meg a különféle frekvenciákra, ezek közül a DCS 1800-as tender a kétfordulós eljárással már szinte árverésjelleget öltött. A licenc, mint ismert, több mint 70 milliárd forintot hozott a költségvetésnek, ami a GSM 900-as koncessziós díjak több mint négyszerese.

Információink szerint az eredetileg tavalyra várt frekvenciaárverések indulását olyan nagy nemzetközi távközlési cégek is várják már, amelyek egyelőre komolyabb beruházásba még nem fogtak Magyarországon. Szakértők szerint azonban nagyobb érdeklődés várható a 3,5 gigaherznél többszörösen gyorsabb adatátvitelt biztosító 26 gigaherzre. A tervek szerint ez utóbbi árverésére is még az idén sor kerülhet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.