2008. szeptember 9. 13:29

Megkezdte a termelést a Philips új, világítástechnikai termékeket gyártó üzeme kedden a Tolna megyei Tamásiban.

A hollandiai székhelyű világcégnek Székesfehérvár mellett ez a második magyarországi gyártóbázisa, egész Európát innen fogják ellátni.

Benedikt Laux, a Royal Philips Electronics Közép-Európai és Adriai Régió vezérigazgatója az ünnepélyes gyáravató alkalmából elmondta: az elmúlt három év során a cég tízmilliárd eurót fektetett be, a felvásárlási tevékenység része a tamási Massive lámpatestgyártó üzem megvásárlása is. A Philips körülbelül 133 ezer embert alkalmaz a világ több mint hatvan országában, 2007-ben 27 milliárd eurós forgalmat ért el.

A Massive eredetileg belga családi vállalkozásként indult, jelenleg 240 dolgozót foglalkoztat, és több tulajdonosváltás után a Partners in Lighting International vállalat felvásárlásával került a Philips tulajdonába, amikor 2007 februárjában 561 millió euró értékben megvásárolta a CVC Capital Partners tőkebefektetési vállalattól.

A Philips a lehető legjobb időben érkezett Magyarországra, jelenléte prosperitást, fejlődést, munkahelymegőrzést biztosít - hangoztatta köszöntőjében Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára.

Rusznyák István gyárigazgató a 2,5 hektárnyi területen álló üzem fejlődéséről szólva elmondta: a Massive-termékek nagy szériában, közepes változatosságban készültek, jelenleg 190 különböző Philips-termék gyártására képes az üzem. Kezdetben 6-8 hét telt el a gyártás és a szállítás között, ami később 4-6 hétre rövidült, a Philips viszont már azonnali kiszállításra dolgozik.

MTI/Menedzsment Fórum 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!