2008. szeptember 9. 13:29

Megkezdte a termelést a Philips új, világítástechnikai termékeket gyártó üzeme kedden a Tolna megyei Tamásiban.

A hollandiai székhelyű világcégnek Székesfehérvár mellett ez a második magyarországi gyártóbázisa, egész Európát innen fogják ellátni.

Benedikt Laux, a Royal Philips Electronics Közép-Európai és Adriai Régió vezérigazgatója az ünnepélyes gyáravató alkalmából elmondta: az elmúlt három év során a cég tízmilliárd eurót fektetett be, a felvásárlási tevékenység része a tamási Massive lámpatestgyártó üzem megvásárlása is. A Philips körülbelül 133 ezer embert alkalmaz a világ több mint hatvan országában, 2007-ben 27 milliárd eurós forgalmat ért el.

A Massive eredetileg belga családi vállalkozásként indult, jelenleg 240 dolgozót foglalkoztat, és több tulajdonosváltás után a Partners in Lighting International vállalat felvásárlásával került a Philips tulajdonába, amikor 2007 februárjában 561 millió euró értékben megvásárolta a CVC Capital Partners tőkebefektetési vállalattól.

A Philips a lehető legjobb időben érkezett Magyarországra, jelenléte prosperitást, fejlődést, munkahelymegőrzést biztosít - hangoztatta köszöntőjében Molnár Csaba, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára.

Rusznyák István gyárigazgató a 2,5 hektárnyi területen álló üzem fejlődéséről szólva elmondta: a Massive-termékek nagy szériában, közepes változatosságban készültek, jelenleg 190 különböző Philips-termék gyártására képes az üzem. Kezdetben 6-8 hét telt el a gyártás és a szállítás között, ami később 4-6 hétre rövidült, a Philips viszont már azonnali kiszállításra dolgozik.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.