2014. július 1. 17:09

Stratégiai megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport az infrastrukturális és turisztikai fejlesztések felgyorsítása érdekében.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel kedden közölte: Tarlós István főpolgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója arról állapodott meg, hogy a "Budapest 2030" hosszú távú városfejlesztési koncepció céljaival összhangban fejlesztik egyebek mellett a főváros, a térség és a repülőtér infrastruktúráját. A dokumentumot hétfői ülésén hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.

A közlemény szerint a felek együttműködnek a Budapestről induló új járatokhoz kapcsolódó gazdaság-fejlesztési tárgyalásokon és közösen szorgalmazzák új járatok indítását. A főváros és a repülőtér együttműködik a budapesti turisztikai és kulturális programok előkészítésében és megvalósításában, illetve közös programot dolgoznak ki találkozók, konferenciák és a kiállítások Budapestre hozatalára.

A megállapodás ezek mellett rögzíti, hogy a főváros és a repülőtér kész közösen indulni olyan nemzetközi vagy hazai pályázatokon, amelyek a repülőtér térségének gazdaság-fejlesztését, és a teljes dél-pesti régió területi fejlesztését szolgálják. Vállalják, hogy együttműködnek a jogszabályok megalkotását, megváltoztatását szolgáló javaslatok kidolgozásában, illetve a kormányzati intézkedést igénylő kezdeményezések előkészítésében.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.