2011. január 25. 15:44

Stratégiai megállapodást írt alá a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a Brokernet Csoport - közölte a CIG.

A felek három területre koncentrálnak: közös innováció és termékfejlesztés, az értékesítés volumenének növelése és minőségének további javítása, valamint az üzleti érdekek és a tulajdonosi érdekeltség hosszú távon való fenntartása, összehangolása.

A két cég közös eredménynek valamint felelősségnek tekinti, hogy előmozdítsák a pénzügyi ismeretek terjedését, az öngondoskodás jelentőségének felismerését, a modern pénzügyi szemléletű gondolkodás megerősítését Magyarországon és a régióban.

A megállapodás értelmében az új módozatok tervezésekor és a termékfejlesztés során támaszkodik a biztosító a Brokernet Csoport javaslataira. A felek közös célnak tekintik, hogy - az ügyfelek szempontjait kiemelten szem előtt tartva - a hosszú távú életbiztosítási szerződések rendszeres éves díja ne csökkenjen a szerződések élettartama alatt.

Az együttműködés biztosítani kívánja, hogy a Brokernet a korábbi időszakban elért nagyságrendben, garantáltan kiváló minőségű szerződésállományt szállítson a CIG-nek.

A megállapodás szerint a Brokernet tulajdonosai és menedzsmentje hosszú távon a CIGPANNONIA részvények megközelítően 10 százalékát birtokolják. Ezért már meglévő részvények kerülnek átadásra piaci áron. A befektetői bizalom erősítése érdekében a Brokernet Csoport tulajdonosai vállalják, hogy az együttműködés ideje alatt legfeljebb annyi részvényt értékesítenek, amennyit a társaság tulajdonosainak a tőzsdei bevezetés kapcsán tett értékesítési korlátozása megenged, azaz a bevezetéstől számított egy éven belül 15 százalék és a következő egy évben további 15 százalék adható el.

A Szlovákiában - a Brokernet eddigi tapasztalataira alapozva - tavaly elindult sikeres együttműködést követően, a társaságok a jövőben is támogatják és erősítik egymást, a régió országaiban való megjelenés során.

A megállapodás alapján a Brokernet Csoport egy tagot delegálhat a CIG Pannónia felügyelő bizottságába.

MTI