2012. június 6. 14:25

Stratégiai megállapodást kötött a Coop Gazdasági Csoport és a Gránit Bank, az együttműködés megerősítéseként a két társaság tulajdont szerez egymás cégeiben 100-100 millió forint értékben.

Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója a megállapodás aláírását követő szerdai budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a megállapodás alapján a Gránit Bank szolgáltatása a Coop hálózatában, valamint a Coop alkalmazottai, törzsvásárlói, vevői, beszállítói számára is széles körben elérhető lesz, reményeik szerint néhány hónapon belül.

Rédei István, a CO-OP HITEL Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: szerették volna bővíteni pénzügyi szolgáltatásaikat, és több bankkal is tárgyalva döntöttek a Gránit Bank mellett.

Hegedűs Éva jelezte: a részleteket később dolgozzák ki, várhatóan a lakossági és vállalkozói számlavezetést, a hitelezést és bankkártya-szolgáltatást ajánlják majd.

Rédei István kiemelte: a Coop-hálózatnak 600 ezer törzsvásárlója van, 1.600 településen vannak jelen, 32 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. Több mint 1.000 beszállítóval állnak kapcsolatban, közöttük 500-600 kis- és középvállalkozóval. A tavalyi árbevételük 510 milliárd forint volt. Értékelése szerint további bővülési lehetőség van a Coop hálózatban többlet szolgáltatás nyújtásával.

Demján Sándor, a Gránit Bank alapító többségi tulajdonosa kiemelte: a magyar áruk akkor tudnak még nagyobb hányadot elfoglalni a hazai kiskereskedelemben, ha versenyképesek. Szerinte a Coop háttere alkalmas lenne arra, hogy a magyar mezőgazdasági szektorban integráló szerepet töltsön be a termelők, az élelmiszer-feldolgozók között. Rámutatott: az államnak támogatnia kellene a hazai élelmiszerek feldolgozására létrejövő vállalatokat.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!