TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Stratégiai megállapodást kötött a Coop Gazdasági Csoport és a Gránit Bank, az együttműködés megerősítéseként a két társaság tulajdont szerez egymás cégeiben 100-100 millió forint értékben.

Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója a megállapodás aláírását követő szerdai budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a megállapodás alapján a Gránit Bank szolgáltatása a Coop hálózatában, valamint a Coop alkalmazottai, törzsvásárlói, vevői, beszállítói számára is széles körben elérhető lesz, reményeik szerint néhány hónapon belül.

Rédei István, a CO-OP HITEL Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: szerették volna bővíteni pénzügyi szolgáltatásaikat, és több bankkal is tárgyalva döntöttek a Gránit Bank mellett.

Hegedűs Éva jelezte: a részleteket később dolgozzák ki, várhatóan a lakossági és vállalkozói számlavezetést, a hitelezést és bankkártya-szolgáltatást ajánlják majd.

Rédei István kiemelte: a Coop-hálózatnak 600 ezer törzsvásárlója van, 1.600 településen vannak jelen, 32 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. Több mint 1.000 beszállítóval állnak kapcsolatban, közöttük 500-600 kis- és középvállalkozóval. A tavalyi árbevételük 510 milliárd forint volt. Értékelése szerint további bővülési lehetőség van a Coop hálózatban többlet szolgáltatás nyújtásával.

Demján Sándor, a Gránit Bank alapító többségi tulajdonosa kiemelte: a magyar áruk akkor tudnak még nagyobb hányadot elfoglalni a hazai kiskereskedelemben, ha versenyképesek. Szerinte a Coop háttere alkalmas lenne arra, hogy a magyar mezőgazdasági szektorban integráló szerepet töltsön be a termelők, az élelmiszer-feldolgozók között. Rámutatott: az államnak támogatnia kellene a hazai élelmiszerek feldolgozására létrejövő vállalatokat.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.