<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Stratégiai megállapodást kötött a Coop Gazdasági Csoport és a Gránit Bank, az együttműködés megerősítéseként a két társaság tulajdont szerez egymás cégeiben 100-100 millió forint értékben.

Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. alelnök-vezérigazgatója a megállapodás aláírását követő szerdai budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a megállapodás alapján a Gránit Bank szolgáltatása a Coop hálózatában, valamint a Coop alkalmazottai, törzsvásárlói, vevői, beszállítói számára is széles körben elérhető lesz, reményeik szerint néhány hónapon belül.

Rédei István, a CO-OP HITEL Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: szerették volna bővíteni pénzügyi szolgáltatásaikat, és több bankkal is tárgyalva döntöttek a Gránit Bank mellett.

Hegedűs Éva jelezte: a részleteket később dolgozzák ki, várhatóan a lakossági és vállalkozói számlavezetést, a hitelezést és bankkártya-szolgáltatást ajánlják majd.

Rédei István kiemelte: a Coop-hálózatnak 600 ezer törzsvásárlója van, 1.600 településen vannak jelen, 32 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak. Több mint 1.000 beszállítóval állnak kapcsolatban, közöttük 500-600 kis- és középvállalkozóval. A tavalyi árbevételük 510 milliárd forint volt. Értékelése szerint további bővülési lehetőség van a Coop hálózatban többlet szolgáltatás nyújtásával.

Demján Sándor, a Gránit Bank alapító többségi tulajdonosa kiemelte: a magyar áruk akkor tudnak még nagyobb hányadot elfoglalni a hazai kiskereskedelemben, ha versenyképesek. Szerinte a Coop háttere alkalmas lenne arra, hogy a magyar mezőgazdasági szektorban integráló szerepet töltsön be a termelők, az élelmiszer-feldolgozók között. Rámutatott: az államnak támogatnia kellene a hazai élelmiszerek feldolgozására létrejövő vállalatokat.

MTI