<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ), illetve a Magyar Autós Szakmai Szövetség (MASZSZ) vezetőivel írt alá stratégiai partnerségi megállapodást Fónagy János parlamenti államtitkár a napokban - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a február 14-én megkötött megállapodás alapján a vitorlás szövetség szakmai tapasztalataival segíti a hatékony és közérthető jogszabályok megalkotását, valamint a közösségi közlekedés színvonalát javító intézkedések meghozatalát a vízi közlekedés területén.

Az autós szövetséggel kedden megkötött megállapodás szerint egyebek mellett a MASZSZ a gépjárművekhez kapcsolódó kiszolgáló ipar szakembereinek képzését, a közúti közlekedés műszaki és vagyon biztonságát érintő előírások megszületését támogatja majd tudásával. A minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnernek.

A fejlesztési tárca tavaly nyáron és ősszel tizennégy szakmai szövetséggel, érdekképviselettel kötött stratégiai partnerségi megállapodást. Az immár tizenhat együttműködő szervezet fele a közlekedés, logisztika területén tevékenykedik - áll a közleményben.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.