<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tiborcz István pár évvel ezelőtti, Elios-os szerződései problémásak. Összeférhetetlenséget is talált a csalásellenes hivatal.

Súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Elios Innovatív Zrt. közbeszerzéseinél az Európai Unió csalásellenes hivatala. Az OLAF két évig vizsgálta Tiborcz István volt cégének 35, uniós pénzügyi forrásokat felhasználó tenderét, mely során összeférhetetlenségre is találtak bizonyítékot, írta meg a The Wall Street Journal.

Az EU-s hivatal az Elios 2011 és 2015 közötti szerződéseit vizsgálta, ezek magyar települések közvilágításának modernizálásáról szóltak. Orbán Viktor veje 2015-ben szállt ki a vállalatból, mely ellen akkor visszaélések gyanúja miatt rendőrségi nyomozás is folyt itthon, de ezt később lezárták.

Az összeférhetetlenséget Hamar Endre irányából állapította meg az OLAF. A WSJ forrásai szerint ez arra vonatkozik, hogy az Elios volt tulajdonosának a cége, a Sistrade úgy vett részt egyes pályázatok előkészítésében az önkormányzatok részéről, hogy közben Hamar még az Eliosban is tulajdonos volt.

Az OLAF már el is küldte a jelentését a magyar ügyészségnek, melyben jogi lépésekre tesznek javaslatot, az Európai Bizottságnak pedig azt javasolják, hogy kérje vissza a pénzt, amely 40 millió euró körüli összeg (átszámítva több mint 12 milliárd forintról lehet szó). A Hvg elérte a csalásellenes hivatalt, akik meg is erősítették a lapnak a jelentésben foglaltakat, de a dokumentumhoz nem biztosítottak nekik hozzáférést.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.