2001. január 26. 11:00

Surányi György a BridegeNews-nak adott interjújában kijelentette, hogy március elsejéig nem csökkent kamatot az MNB.

A jelenleg Davosban tartózkodó Surányi György a BridegeNews-nak adott interjújában kijelentette, hogy március elsejéig nem csökkent kamatot az MNB. A jegybankelnök szerint későbbiekben alapvetően külső tényezők, alapvetően az energiaárak, illetve az euró-dollár árfolyam alakulásától függ a kamatszint esetleges változtatása. Bár konkrét inflációs prognózist előrejelzést nem adott, azt hangsúlyozta, hogy 2001 második felében megindulhat az inflációs ráta csökkenése, amelyben statisztikai okok- (magas bázis) is szerepet fognak játszani.

Surányi szokásához híven nem válaszolt az árfolyampolitikát firtató kérdésekre, de megemlítette, hogy a jegybank a crawling peg miatt korlátozott mozgástérrel rendelkezik a monetáris politika területén.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.