2001. január 26. 11:00

Surányi György a BridegeNews-nak adott interjújában kijelentette, hogy március elsejéig nem csökkent kamatot az MNB.

A jelenleg Davosban tartózkodó Surányi György a BridegeNews-nak adott interjújában kijelentette, hogy március elsejéig nem csökkent kamatot az MNB. A jegybankelnök szerint későbbiekben alapvetően külső tényezők, alapvetően az energiaárak, illetve az euró-dollár árfolyam alakulásától függ a kamatszint esetleges változtatása. Bár konkrét inflációs prognózist előrejelzést nem adott, azt hangsúlyozta, hogy 2001 második felében megindulhat az inflációs ráta csökkenése, amelyben statisztikai okok- (magas bázis) is szerepet fognak játszani.

Surányi szokásához híven nem válaszolt az árfolyampolitikát firtató kérdésekre, de megemlítette, hogy a jegybank a crawling peg miatt korlátozott mozgástérrel rendelkezik a monetáris politika területén.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.