2001. január 26. 11:00

Surányi György a BridegeNews-nak adott interjújában kijelentette, hogy március elsejéig nem csökkent kamatot az MNB.

A jelenleg Davosban tartózkodó Surányi György a BridegeNews-nak adott interjújában kijelentette, hogy március elsejéig nem csökkent kamatot az MNB. A jegybankelnök szerint későbbiekben alapvetően külső tényezők, alapvetően az energiaárak, illetve az euró-dollár árfolyam alakulásától függ a kamatszint esetleges változtatása. Bár konkrét inflációs prognózist előrejelzést nem adott, azt hangsúlyozta, hogy 2001 második felében megindulhat az inflációs ráta csökkenése, amelyben statisztikai okok- (magas bázis) is szerepet fognak játszani.

Surányi szokásához híven nem válaszolt az árfolyampolitikát firtató kérdésekre, de megemlítette, hogy a jegybank a crawling peg miatt korlátozott mozgástérrel rendelkezik a monetáris politika területén.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!