2011. március 7. 09:03

Az osztrák építőipari vállalat, a Strabag SE egyszerre két svájci vállalatot vásárolt fel, így értékesítéseit tekintve az alpesi ország építőipari piacának harmadik legnagyobb szereplőjévé lépett elő - közölte a társaság hétfőn.

A Strabag tájékoztatása szerint a két felvásárolt társaság, a Brunner Erben AG és az Astrada AG több mint ezer alkalmazottat foglalkoztat és nagyjából évi 245 millió eurós értékesítési bevétellel rendelkezik. Az ügylet részleteiről - a vállalatok közötti megállapodásnak megfelelően - a Strabag nem nyilatkozott.

Hans Peter Haselsteiner, a Strabag vezérigazgatója a társaság közleményében úgy fogalmazott: "a felvásárlásnak köszönhetően megduplázzuk svájci kibocsátásunk mértékét és fokozzuk jelenlétünket Zürichben és Bernben, két nagyon fontos regionális piacon". A Strabag 2011-ben 615 millió eurós értékesítési bevételre számít Svájcban.

Az ügylet január 1-i hatállyal történhet meg, amennyiben engedélyt ad rá az alpesi ország versenyhatósága.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.