Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Szabadkán építi fel új polisztirol-lap (EPS) gyárát a magyar tulajdonban lévő Masterplast Group Zrt. A vállalat 1,15 milliárd forintos beruházással évi 500 ezer köbméteres termelő kapacitást hoz létre a szerbiai városban.

A zöldmezős beruházás eredményeként felépülő 6500 négyzetméteres gyártócsarnokban 2008. október 1-én indul meg a termelés, kezdetben 12 főnek biztosítva munkát. A kapacitásbővítést az emelkedő energiaárak és a szigorodó környezetvédelmi előírások miatt erőteljesen megnövekedett piaci kereslet tette indokolttá.

Ács Balázs, a Masterplast Group Zrt. operatív vezérigazgatója elmondta: a szabadkai üzemben gyártott termékek döntő hányada magyar, horvát, szlovén és román exportra készül, de természetesen kiszolgálja az egyre dinamikusabban bővülő szerb igényeket is. A magyar piac szempontjából a határ közelsége stratégiai jelentőséggel bír a magas szállítási költségek leszorítását illetően.

A telephely megválasztásánál a cégcsoport emellett a meglévő központi raktár, illetve az adminisztrációs és logisztikai háttér miatt döntött Szabadka mellett. A homlokzati hőszigetelő rendszerek regionális piacán az utóbbi években kiélesedett verseny ellenére a cégcsoport bizakodó, a legmodernebb technológiával felszerelt gyártósoron készülő termékek a korábbihoz képest jelentős költségelőnyt élveznek.

A további terjeszkedéshez a külső feltételek is adottak: a közelmúltban szigorított épületenergetikai rendelet előírásai értelmében a hőszigetelő rendszerek iránti kereslet további fokozódása várható, áll a társaság közleményében.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.