2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Számos kisebb utazási iroda hagyhat fel az utazásszervezéssel, miután az idei évben csak kedvezményes áron tudták értékesíteni az utakat. A hazai utazási irodáknak október 31-ig kellett benyújtaniuk a vagyoni biztosítékuk meglétéről szóló igazolást a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz, írja a Napi Gazdaság.

Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (Muisz) elnöke szerint korai még arról nyilatkozni, hogy az idei szezon mennyire rostálta meg az utazásszervezőket. Piaci vélemények szerint ugyanakkor szinte bizonyos, hogy főleg a kisebb cégek közül jó pár felhagy az utazásszervezéssel és a jövőben inkább utazásszervezők ügynökeként értékesítenek majd utakat.

A Muisz elnöke szerint ugyanakkor az új évben sem fog számottevően csökkenni a kiutaztatással foglalkozó társaságok száma: várakozásai szerint az önálló tevékenységgel felhagyó vállalkozások helyére szinte bizonyosan érkeznek majd új, döntően külföldi tulajdonú irodák, amelyek - várakozásai szerint - elsősorban ázsiai és arab üdülési célpontokat kínálnak a közeljövőben.

A gazdasági megszorítások ellenére az utazási irodák közel 20 százalékkal több utat terveztek be az idei nyári szezonban, aminek az lett a vége, hogy az előszezontól kezdve lényegében csak akciós, last minute árakon tudták értékesíteni az utakat, sőt - amire korábban nem volt példa - már a főszezonban is sor került egy-egy turnus lemondására, charterjáratok összevonására. Sokak szerint kész csoda, hogy csak egyetlen utaztató - a Bella Tours - dobta be a törülközőt év közben.

Az év végére Molnár Gabriella nem vár újabb problémákat, mivel a téli utaztatásban lényegesen kevesebb szereplő vesz részt, ráadásul ezen cégek ajánlataira évek óta stabil a vevőkör - sem a síutak, sem az egzotikus üdülések főbb szervezői nem új piaci szereplők, írja a Napi Gazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!