TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az MVM OVIT Zrt. és a szaúd-arábiai Arabian International Company (AIC) szerződést kötött vegyesvállalat alapításáról 2017. március 13-án Budapesten. Az új vegyesvállalatot dzsiddai székhellyel, Szaúd-Arábiában jegyzik be, tevékenységének fő területei a nagyfeszültségű hálózatépítés, az erőművi kazánépítés és rekonstrukció lesz, továbbá részvétel a kapcsolódó beruházásokban, valamint a megújuló energetikai projektekben - áll a cég lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az MVM OVIT Zrt. az MVM Csoport stratégiájának megfelelően az exportpiacokon kívánja erősíteni jelenlétét, értékesíteni meglévő tudását és képességeit. Ennek érdekében, az OVIT és szaúd-arábiai partnere, az Arabian International Company vegyesvállalat megalapítására szerződést írt alá március 13-án. A két alapító által létrehozott társaságot Szaúd-Arábiában, dzsiddai székhellyel jegyzik be, ezt követően kezdheti majd meg tevékenységét a Királyság energetikai piacán. Tevékenységének fő területei a nagyfeszültségű hálózatépítés, az erőművi kazánépítés és rekonstrukció lesz. Emellett részt vesz a kapcsolódó beruházásokban és a megújuló energetikai projektekben is.

A cégalapításra azért most kerül sor, mert a demográfiai és gazdasági növekedés miatt Szaúd-Arábia energiafogyasztása éves szinten 4–5 százalékkal nő, így a Királyságnak 500 milliárd SAR (133,3 milliárd USD) értékű energetikai beruházást kell végrehajtania a következő tíz évben, annak érdekében, hogy a jelentkező energiaigényt kiszolgálja.

A cégalapítás a felek számára lehetővé teszi, hogy elindulhassanak a helyi tendereken, és sikeres pályázás esetén a projekteket fővállalkozói konstrukcióban hajtsák végre.

Az új vegyesvállalat fontos szerepet fog betölteni az MVM Csoport és a szaúd-arábiai nemzeti villamos energetikai társaság, a Saudi Electricity Company (SEC) közötti együttműködésben is, amely a szaúd-arábiai partner kérésére főként a magyar fél szakmai kultúrájának és tudásának transzferét célozza meg.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.