2014. február 20. 19:55

Újabb száz munkahelyet teremt a Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. csütörtökön Miskolcon átadott, 3 milliárd forint értékű beruházása.

3 milliárd forintos beruházás keretében Magyarország legnagyobb és a legkomplexebb logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata 160 korszerű kamionnal frissítette és bővítette flottáját. A környezetbarát motorral meghajtott nyergesvontatók kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, mint egy robogó.

A beruházás mai avatási ünnepségén Wáberer György hangsúlyozta, hogy a Waberer’s – Szemerey Kft. Miskolc és a régió hosszú távú befektetője. A két sikeres vállalkozás, a hűtőfuvarozás és disztribúció hazai piacvezetője, a Szemerey Transport Zrt. és a komplex logisztikai szolgáltatások területén élen járó Waberer’s Logisztika Kft. alig több mint egy évvel ezelőtt egyesítette erőit és 2013-ban már 25 milliárd forintos árbevétel mellett 600 millió forintos pozitív eredményt ért el. Mindkét vállalat kötődik az észak-magyarországi régióhoz: a Szemerey Transport hagyományosan támogatja a helyi katasztrófavédelmi szervezetet az árvízvédekezésekben és a helyreállításban, a Waberer’s pedig a munkaügyi központtal közösen ösztönzi a hivatásos gépjárművezető-képzést. A Waberer’s cégcsoport fokozottan kíván támaszkodni a megye munkaerő tartalékaira elsősorban gépkocsivezetői munkakörök betöltésében. A foglalkoztatási lehetőségek bővítését azonban akadályozza a megfelelő képzettség hiánya. A cégcsoport ezért szorgalmazza, és sajátos eszközeivel támogatja a kormányzatnak a hivatásos gépjárművezető-képzés központi finanszírozásával összefüggő törekvéseit.

Dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár az eseményen rámutatott, hogy a magyar kormány és a Waberer’s cégcsoport stratégiai együttműködési megállapodása megteremtette a kereteket a hivatásos gépjárművezető-képzés hosszú távú központi támogatási rendszerének kidolgozásához. Emlékeztetett arra, hogy az együttműködés révén korábban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 240, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 120 fiatal már szerezhetett kormányzati finanszírozással ilyen jogosítványt és egyben lehetőséget a Waberer’s International Zrt.-nél való elhelyezkedésre – mondotta.

Szemerey Lóránd, a Waberer’s – Szemerey ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Kft. a megbízók minden logisztikai igényének versenyképes áron történő kiszolgálása érdekében megvalósította a raktár- és flottakapacitások, az adminisztráció és az ügyfélportfolió egy kézből történő menedzselését. A működés minden területére kiterjedő optimalizálási folyamat az ellátási lánc minden elemében érezteti kedvező hatását. A hatékony cégstruktúra és a korszerű eszközpark révén a miskolci székhelyű társaság öt éven belül árbevételét legalább 30 milliárdra kívánja növelni. A vállalat 700 saját járművel több mint 6000 hazai kiskereskedelmi egységet lát el áruval és jelenleg 1200 szakembert foglalkoztat. A létszámbővítés folyamatos, hiszen a társaság évente 10 százalékkal növeli teljesítményét. Ehhez elsősorban szakképzett hivatásos nehézgépjármű-vezetőkre van szüksége.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.