<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Újabb száz munkahelyet teremt a Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft. csütörtökön Miskolcon átadott, 3 milliárd forint értékű beruházása.

3 milliárd forintos beruházás keretében Magyarország legnagyobb és a legkomplexebb logisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalata 160 korszerű kamionnal frissítette és bővítette flottáját. A környezetbarát motorral meghajtott nyergesvontatók kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, mint egy robogó.

A beruházás mai avatási ünnepségén Wáberer György hangsúlyozta, hogy a Waberer’s – Szemerey Kft. Miskolc és a régió hosszú távú befektetője. A két sikeres vállalkozás, a hűtőfuvarozás és disztribúció hazai piacvezetője, a Szemerey Transport Zrt. és a komplex logisztikai szolgáltatások területén élen járó Waberer’s Logisztika Kft. alig több mint egy évvel ezelőtt egyesítette erőit és 2013-ban már 25 milliárd forintos árbevétel mellett 600 millió forintos pozitív eredményt ért el. Mindkét vállalat kötődik az észak-magyarországi régióhoz: a Szemerey Transport hagyományosan támogatja a helyi katasztrófavédelmi szervezetet az árvízvédekezésekben és a helyreállításban, a Waberer’s pedig a munkaügyi központtal közösen ösztönzi a hivatásos gépjárművezető-képzést. A Waberer’s cégcsoport fokozottan kíván támaszkodni a megye munkaerő tartalékaira elsősorban gépkocsivezetői munkakörök betöltésében. A foglalkoztatási lehetőségek bővítését azonban akadályozza a megfelelő képzettség hiánya. A cégcsoport ezért szorgalmazza, és sajátos eszközeivel támogatja a kormányzatnak a hivatásos gépjárművezető-képzés központi finanszírozásával összefüggő törekvéseit.

Dr. Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár az eseményen rámutatott, hogy a magyar kormány és a Waberer’s cégcsoport stratégiai együttműködési megállapodása megteremtette a kereteket a hivatásos gépjárművezető-képzés hosszú távú központi támogatási rendszerének kidolgozásához. Emlékeztetett arra, hogy az együttműködés révén korábban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 240, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 120 fiatal már szerezhetett kormányzati finanszírozással ilyen jogosítványt és egyben lehetőséget a Waberer’s International Zrt.-nél való elhelyezkedésre – mondotta.

Szemerey Lóránd, a Waberer’s – Szemerey ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Kft. a megbízók minden logisztikai igényének versenyképes áron történő kiszolgálása érdekében megvalósította a raktár- és flottakapacitások, az adminisztráció és az ügyfélportfolió egy kézből történő menedzselését. A működés minden területére kiterjedő optimalizálási folyamat az ellátási lánc minden elemében érezteti kedvező hatását. A hatékony cégstruktúra és a korszerű eszközpark révén a miskolci székhelyű társaság öt éven belül árbevételét legalább 30 milliárdra kívánja növelni. A vállalat 700 saját járművel több mint 6000 hazai kiskereskedelmi egységet lát el áruval és jelenleg 1200 szakembert foglalkoztat. A létszámbővítés folyamatos, hiszen a társaság évente 10 százalékkal növeli teljesítményét. Ehhez elsősorban szakképzett hivatásos nehézgépjármű-vezetőkre van szüksége.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.