2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságának elnöke 51-ről 66 százalékra emeli tulajdonrészét a társaságban, miközben megválik a Strategopolis Kft.-ben meglévő 50 százalékos részesedésétől - közölte a Századvég.

A Századvég Zrt.-ben való nagyobb tulajdonszerzéssel párhuzamosan Heim Péter egy új vállalkozást is alapít 80 százalékos részesedéssel, amely EU programfejlesztési és - vállalatok számára - projekttámogatási szolgáltatást nyújt. A National Development Consulting (NDC) Projektfejlesztő Zrt. a fejlesztési ötleteknek az Európai Bizottság új szabályozási környezetével összhangban történő fejlesztésére és támogatására jön létre.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. az elmúlt másfél évben számos, a gyakorlatba is sikeresen átültetett javaslatot dolgozott ki a 2007–2013 közti európai uniós források lehívásának gyorsítására és az intézményrendszer fejlesztésére - emlékeztetnek.

A 2014–2020 közti finanszírozás újszerűsége jelentős kihívást és egyben egyedülálló lehetőséget jelent az országnak, mert a 7 évvel ezelőtt kialakított támogatási rendszer hiányosságait most lehet korrigálni - idézi a közlemény Heim Pétert.

Az új vállalat e források hatékony és időben történő, szakszerű lehívását és felhasználását kívánja támogatni. A céget Fürjes Balázs Zoltán, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. eddigi vezérigazgatója vezeti majd.

Fürjes Balázs Zoltán továbbra is IT tag marad a Századvégnél, de a vezérigazgatói poszton Siba Ignác követi. Siba Ignác 10 éven keresztül a Citibank egyik regionális vezetőjeként, majd GOP IH főigazgatóként szerezte szakmai és vezetői tapasztalatait.

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatóságában Heim Péter, Fürjes Balázs Zoltán és Siba Ignác mellett Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerepel. A megújult vezetés feladata a versenypiaci ügyfelek és a tanácsadási üzletág növelése.

Heim Péter a Napi Gazdaság után további akvizíciókat sem zár ki, sem a Századvég Gazdaságkutató Zrt., sem pedig a maga részéről. A személyes fókusza továbbra is külföldön van, de nyitott magyarországi befektetésekre is, elsősorban az energetika és a pénzügy területén - fejeződik be a közlemény.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!