2p

Irodaház-tornyokból álló városkaput épít a magyar Futureal és az osztrák Akron csoport; a Budaörsi út végén épülő beruházás 250 millió euróba kerül - jelentette be a helyszínen Futó Gábor, a magyar fejlesztő vezérigazgatója szerdán.

A fejlesztők egy 150 méter magas torony építését is tervezik, ehhez azonban a fővárosnak módosítani kell a szabályozási tervet, amiről társadalmi vitát kezdeményeznek.

Összességében százezer négyzetméter bérbe adható irodaterület épül, a föld alatti parkolókban ezer-ezerötszáz autónak jut hely.

Futó Gábor ismertette: komplett vállalati központokra is számítanak, hiszen egy cégnek 30-40 ezer négyzetméter irodát is  bérbe tudnak adni. Az építkezés jövőre kezdődik, és 2010-ben már beköltözhetnek a bérlők az első épületbe.

Az MTI kérdésére Futó Gábor korainak tartotta a projekt finanszírozójának megnevezését.

Fegyverneky Sándor országos főépítész támogatásáról biztosította a magas ház tervét. Véleménye szerint egy ház minőségét nem a mérete, hanem építészeti milyensége dönti el. A város kapujában jelkép lenne egy magas ház - mondta, kiegészítve azzal, hogy Varsóban nincs magassági korlát, világhírű építészek tervezik ott toronyházaikat.

A Futureal megvásárolta a vasúti sínek túloldalán, az Etele tér környékén lévő telkeket is, így a két helyszínt együtt kezeli a fejlesztés során. A túloldalon lennének a kereskedelmi és egyéb szolgáltató létesítmények, a kettő közti átjárást a 4-es metróval együtt épülő alagutak biztosítják.

A Futureal csoport négyszázmilliárd forint értékben fejleszt ingatlanprojekteket, amelyek közül a legnagyobb a Corvin sétány.

Az Akron csoport Ausztrián kívül Németországban, Hollandiában, Magyarországon, Lengyelországban, Ukrajnában, Oroszországban és Horvátországban van jelen, 57 projektben 1,2 milliárd euró értékű ingatlant kezel, a futó fejlesztéseinek értéke félmilliárd euró.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!