<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Mol Romania öt újabb benzinkutat nyitott kedden, ezzel a Mol százharmincra növelte romániai benzinkútjai számát.

Az erdélyi Szovátán (Sovata) és Fogarason (Fagaras), valamint a dél-romániai Valenii de Munteban egyet-egyet, a kelet-romániai Vasluiban két töltőállomást helyeztek üzembe, közölte a vállalat az MTI-vel.

Az öt új benzinkút kialakításába mintegy 3,5 millió eurót fektetett a vállalat a telkek ára nélkül. A szovátai, a Valenii de Munte-i és a fogarasi töltőállomás zöldmezős beruházásként jött létre.

A töltőállomások helyszínének kiválasztásával az volt a cél, hogy optimálisan bővítsék a Mol Romania területi terjeszkedését.

A Mol Romania ügyvezető igazgatója, Szalay Zsolt a Mediafax hírügynökségnek elmondta: az idén a román üzemanyagpiac kétszámjegyű növekedést mutat, a jövő évben azonban ez a bővülés várhatóan már csak egyszámjegyű lesz. Szalay szerint ennek az az oka, hogy a mezőgazdaságban és az építőiparban csökken az üzemanyag-fogyasztás.

A Mol Romania vezetőinek becslése szerint a vállalat idei, 12 százalékos piaci részesedése középtávon 15 százalékra bővül. A cég újabb zöldmezős beruházásokkal és töltőállomások megvásárlásával akarja bővíteni romániai hálózatát.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.