2001. január 24. 11:00

Óriási az érdeklődés a Széchenyi-tervhez kapcsolódó, január 15-én megjelentetett pályázatok iránt, a dokumentumokat egy hét alatt 120 ezren töltötték le a Gazdasági Minisztérium (GM) honlapjáról .

Óriási az érdeklődés a Széchenyi-tervhez kapcsolódó, január 15-én megjelentetett pályázatok iránt, a dokumentumokat egy hét alatt 120 ezren töltötték le a Gazdasági Minisztérium (GM) honlapjáról - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Kiss Tóth Péter, a tárca kommunikációs vezetője.

A tárca ingyenes zöld számán ezren kértek felvilágosítást, az érdeklődők 45 százaléka a fővárosból, 55 százaléka az ország más részéből telefonált.

A pályázati dokumentációk ingyenesek, és regisztrációs díjat csak a pályázat beadásakor kell fizetni. Február elsejétől a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara székházában, illetve a területi kamaráknál és 174 munkaügyi kirendeltségen is beszerezhetők a dokumentumok, és a kijelölt intézményeknél ingyenes tanácsadás is kérhető.

A GM adatai szerint a legkeresettebb a vállalkozás-erősítő programhoz kötődő pályázat, amelyet 50 ezren töltöttek le számítógépről. A turizmusfejlesztési programhoz kiírt pályázatokat 30 ezren, az energiatakarékossági program pályázatait 15 ezren a regionális gazdaságépítési pályázatokat 12 ezren, a lakásprogram pályázatait ötezren, a foglalkoztatáspolitikai tendereket négyezren töltötték le. Két pályázatot a Széchenyi-tervhez már be is nyújtottak. A pályázatokat az év végéig folyamatosan lehet beadni, és hibátlan pályázat esetén 90 napon belül megtörténik a bírálat.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!