2001. január 24. 11:00

Óriási az érdeklődés a Széchenyi-tervhez kapcsolódó, január 15-én megjelentetett pályázatok iránt, a dokumentumokat egy hét alatt 120 ezren töltötték le a Gazdasági Minisztérium (GM) honlapjáról .

Óriási az érdeklődés a Széchenyi-tervhez kapcsolódó, január 15-én megjelentetett pályázatok iránt, a dokumentumokat egy hét alatt 120 ezren töltötték le a Gazdasági Minisztérium (GM) honlapjáról - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Kiss Tóth Péter, a tárca kommunikációs vezetője.

A tárca ingyenes zöld számán ezren kértek felvilágosítást, az érdeklődők 45 százaléka a fővárosból, 55 százaléka az ország más részéből telefonált.

A pályázati dokumentációk ingyenesek, és regisztrációs díjat csak a pályázat beadásakor kell fizetni. Február elsejétől a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara székházában, illetve a területi kamaráknál és 174 munkaügyi kirendeltségen is beszerezhetők a dokumentumok, és a kijelölt intézményeknél ingyenes tanácsadás is kérhető.

A GM adatai szerint a legkeresettebb a vállalkozás-erősítő programhoz kötődő pályázat, amelyet 50 ezren töltöttek le számítógépről. A turizmusfejlesztési programhoz kiírt pályázatokat 30 ezren, az energiatakarékossági program pályázatait 15 ezren a regionális gazdaságépítési pályázatokat 12 ezren, a lakásprogram pályázatait ötezren, a foglalkoztatáspolitikai tendereket négyezren töltötték le. Két pályázatot a Széchenyi-tervhez már be is nyújtottak. A pályázatokat az év végéig folyamatosan lehet beadni, és hibátlan pályázat esetén 90 napon belül megtörténik a bírálat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.