2001. január 24. 11:00

Óriási az érdeklődés a Széchenyi-tervhez kapcsolódó, január 15-én megjelentetett pályázatok iránt, a dokumentumokat egy hét alatt 120 ezren töltötték le a Gazdasági Minisztérium (GM) honlapjáról .

Óriási az érdeklődés a Széchenyi-tervhez kapcsolódó, január 15-én megjelentetett pályázatok iránt, a dokumentumokat egy hét alatt 120 ezren töltötték le a Gazdasági Minisztérium (GM) honlapjáról - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Kiss Tóth Péter, a tárca kommunikációs vezetője.

A tárca ingyenes zöld számán ezren kértek felvilágosítást, az érdeklődők 45 százaléka a fővárosból, 55 százaléka az ország más részéből telefonált.

A pályázati dokumentációk ingyenesek, és regisztrációs díjat csak a pályázat beadásakor kell fizetni. Február elsejétől a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara székházában, illetve a területi kamaráknál és 174 munkaügyi kirendeltségen is beszerezhetők a dokumentumok, és a kijelölt intézményeknél ingyenes tanácsadás is kérhető.

A GM adatai szerint a legkeresettebb a vállalkozás-erősítő programhoz kötődő pályázat, amelyet 50 ezren töltöttek le számítógépről. A turizmusfejlesztési programhoz kiírt pályázatokat 30 ezren, az energiatakarékossági program pályázatait 15 ezren a regionális gazdaságépítési pályázatokat 12 ezren, a lakásprogram pályázatait ötezren, a foglalkoztatáspolitikai tendereket négyezren töltötték le. Két pályázatot a Széchenyi-tervhez már be is nyújtottak. A pályázatokat az év végéig folyamatosan lehet beadni, és hibátlan pályázat esetén 90 napon belül megtörténik a bírálat.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.