<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Olcsó lakásokat akar építeni San Franciscótól északra fekvő birtokán George Lucas amerikai filmrendező és producer, a Csillagok háborúja- és az Indiana Jones-filmek atyja.

A helyi, Marin megyei média úgy értesült csütörtökön, hogy a 70 éves filmmogul egy 244-lakásos komplexum építését tervezi Skywalker Ranch nevű birtokán. Ügyvédje, Gary Giacomini szerint Lucas úgy látja, hogy kiskeresetűek és idősek által is megfizethető lakásokra lenne szükség a környéken, "milliomosoknak épült lakásokból már van elég".

A rendező saját zsebből, mindenféle állami segítség nélkül finanszírozza az ingatlanfejlesztést, amelyhez már benyújtotta a hatóságoknál az engedélyezéshez szükséges okmányokat.

Néhány éve a bírósági perrel fenyegető szomszédok ellenállásán megbukott Lucas azon terve, hogy bővítse a ranchon működő, főleg utómunkálatokkal foglalkozó, Industrial Light & Magic nevű filmstúdióját.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.