<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Új épületszárnyat nyitott a magyarországi szolgáltató központjában az IBM. Az informatikai társaság nemzetközi feladatokat ellátó központjának bővítésével 290 új munkatársat alkalmaz majd Székesfehérváron.

2009. március 11-én új épületszárnyat nyitott székesfehérvári szolgáltató központjában a Magyarországon már 1936 óta jelen lévő IBM. A vállalat a vevői igények bővülése miatt döntött a meglévő központ fejlesztése mellett.

A nemzetközi feladatokat ellátó központ bővítésével 290 új, döntő többségében magasan kvalifikált munkahely jön létre Magyarországon. Az IBM székesfehérvári fejlesztése a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében közvetlen támogatást nyert el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

A vállalat székesfehérvári, a számítástechnikai szoftverrendszerek távfelügyeletével foglalkozó központja immár tíz éves múltra tekint vissza. A mostani bővítés a szolgáltatások körét is érinti majd. A beruházáshoz az IBM Data Storage Systems Kft. 500 millió forintos uniós támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának "nemzetközi szolgáltató központok létrehozására és fejlesztésére" című kiírásából.

Magyarországon 2000 táján jelentek meg az első regionális szolgáltató központok. Eddig mintegy 50 telepedett le hazánkban, mára már több mint 20 ezer embert foglalkoztatnak. A nagyobbak – így a most bővítő IBM is – egyenként 500-1700 munkahelyet teremtettek. A Magyarországon letelepedett szolgáltató központok zöme regionális pénzügyi, számviteli, HR és back office illetve informatikai feladatokat végző központ.

Az eddig hazánkban letelepedett regionális központok elsősorban Budapestet tekintették ideális telephelynek. Mind több cégóriás – így az IBM is – ismeri fel azonban, hogy a vidéki városok – így Székesfehérvár is – minden szempontból megfelelnek elvárásaiknak: nagy számban áll rendelkezésre fiatal, képzett és nyelvismerettel bíró munkavállaló és a folyamatos infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően egyre magasabb szintű szolgáltatás érhető el.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.