<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Korábban az Apple jelentette be, hogy szeptemberben bemutatják az új iPhone-t. A nagy rivális, a Samsung már készül is a válaszcsapással: érkezik az cég okosórája.

A Bloomberg információi szerint szeptember negyedikén, két nappal a berlini informatikai show előtt lesz a Samsung okosórájának leleplezése. Ugyanezen a napon mutatja be a dél-koreai cég a Galaxy Note 3 verzióját is.

Mi az az okosóra?

Az okosóra olyan, mint egy okostelefon, csak kisebb és úgy lehet viselni, akár egy karórát. Telefonálni, interneten szörfözni, csetelni, sms-t írni is ugyanúgy lehet vele, akár  egy okostelefonnal. 

Hordaná?

A Samsung azonban nem az első a készülékével. A Sony ugyanis már korábban kiszivárogtatta, hogy okosórát dob a piacra. Egyes piaci pletykák szerint pedig az Apple is tervez egy luxusórát, éppen ezért szerződtette a divatvilág egyik guruját, Paul Denevét. Az almajeles cég állítólag 100 emberrel dolgozik egy óraszerű kütyüjén. 

Kiterítve olyan, mint egy hosszú okostelefon

Jelenleg a globális órapiac 60 milliárd dollárt generál, ez azonban jóval megnövekedhet, amennyiben az okosórák népszerűek lesznek, és a "telefon rokonaikhoz" hasonlóan terjednek el.

Galaxy Gear

A Galaxy Gear fantázia nevű óra hajlékony kijelzővel lesz felszerelve, így megoldva a túl nagy kijelző problémáját, hiszen maga a használt - azaz tapogatott - felület idomul az ember csuklójához.

Úgy néz ki: vásárolni is lehet majd vele

Talán az okosóra lehet az új forradalmi mobileszköz. Az biztos, hogy a zsebünkből nem fog kiesni.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.