TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Szeptembertől valóra váltja a kormány a tavaly novemberben meghirdetett "Diákhitel programot"

A pénzintézeti szakma, illetve egyes diák érdekképviseletek előzetes kétségei ellenére valóra váltja a kormány a tavaly novemberben meghirdetett "Diákhitel programot".

Szeptembertől minden magyar állampolgárságú, felsőoktatásban tanuló diák hitelt vehet fel, amelynek éves maximális értéke 210 ezer forint lehet - közölte a keddi kormányülést követő sajtótájékoztatón Pokorni Zoltán oktatási miniszter. A kölcsön havi törlesztőrészletének nagysága nem haladhatja meg a hitelt felvevő későbbi, havi jövedelmének 6 százalékát.

Pokorni Zoltánbeszámolt arról is, hogy az induláskor 14 százalékos kamattal terhelt hitelt a hallgatói jogviszony megszűnését követően az adóköteles jövedelem arányában kell törleszteni, és a havi törlesztőrészlet nagysága nem haladhatja meg a hitelt felvevő jövedelmének 6 százalékát.

A hitel havonta felvehető összege 10 ezer, 15 ezer vagy 21 ezer forint lehet. A miniszter hozzátette: mind a hitel, mind pedig a kamat nagysága a mindenkori inflációnak megfelelően változni fog.

A kölcsön annyi ideig vehető igénybe, amíg az adott felsőoktatási intézményben a képzési idő hivatalosan tart.

Az oktatási tárca vezetője elmondta: a hitelért a nemrégiben létrehozott Diákhitel Központ Rt.-n keresztül a postákon beszerezhető nyomtatványokkal, valamint az iskolai visszaigazolásokkal lehet folyamodni, és véleménye szerint a több mint 52 milliárd forintos terhet, amely akkor jelentkezne, ha minden jogosult diák felvenné a hitel teljes összegét, is ki tudják elégíteni, a Diákhitel Központ felkészült erre a lehetőségre is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.