<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Szerdán az ország gázfogyasztása várhatóan 60-62 millió köbméter lesz, amit a rendelkezésre álló források fedeznek - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. szerdán.

A közlemény szerint a felhasználható források mértéke 66 millió köbméter: a földalatti gáztárolókból 53 millió köbméter, a magyar kitermelésből 9 millió köbméter, míg a nyugati irányból érkező importból 4 millió köbméter áll rendelkezésre. A mennyiségeket a szállítók visszaigazolták.

Az FGSZ adatai szerint kedden az ország gázfogyasztása 63,9 millió köbméter volt, Ukrajna irányából továbbra sem érkezett földgáz.

Kedden Ausztria felől 8,2 millió köbméter gáz érkezett, amiből 4 millió köbmétert Magyarországon használtak fel, míg 2,7 millió köbmétert Szerbiába, 1,5 millió köbmétert pedig Bosznia-Hercegovinába továbbított az FGSZ.

A társaság közleménye szerint a magyar szállítórendszer továbbra is készen áll az Ukrajna irányából meginduló gázszállítás azonnali fogadására, a gáz érkezéséről azonban eddig az FGSZ hivatalos értesítést nem kapott.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.