1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kedden nem lesz vasúti sztrájk Németországban - közölte hétfőn a német mozdonyvezetők szakszervezetének alelnöke a dpa hírügynökséggel. Szerdától lehetségesek újabb sztrájkok, mind a teher-, mind a személyforgalomban, közölte Claus Weselsky.

Legutóbb a múlt csütörtök délben kezdődött Németországban vasúti sztrájk, amely a vasúti teherszállításra terjedt ki az egész országban. A munkabeszüntetés vasárnap reggel 6-ig tartott.

A mozdonyvezetők szakszervezetének (GDL) elnöke szerint mindaddig ismétlik a sztrájkot, amíg nem kapnak megfelelő bérajánlatot a vasúttársaság vezetésétől. A GDL csak akkor hajlandó egyáltalán tárgyalóasztalhoz ülni, ha új ajánlatot kap.

A GDL azt követeli, hogy a munkahetet egy órával csökkentsék 40 órára, a béreket pedig 31 százalékkal emeljék. A vezetés 4,5 százalékos béremelési ajánlatát visszautasították. A szakszervezet azt is követeli, hogy a mozdonyvezetők számára külön bérmegállapodást dolgozzanak ki.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!