<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Szerződést bontott a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. egy Vegyépszer vezette konzorciummal, amelynek feladata lett volna a 86-os főút Szombathely-Vát szakaszának felújítása és bővítése - erősítette meg a gazdasag.hu információját a NIF csütörtökön.

A NIF-nél arról tájékoztatták, hogy a 9,2 kilométer hosszú kétszer két sávos gyorsforgalmi út építése 2010. márciusában kezdődött meg, az eredeti befejezési határidő pedig 2011. július 29. volt.

A Nemzetközi Vegyépszer Zrt. által vezetett konzorciummal kötött szerződéstől a NIF ez év július 28-i dátummal állt el, mert a vállalkozó, az NVE 86 Szombathely konzorcium nem teljesítette szerződés szerinti kötelezettségeit, vagyis nem végezte el ütemszerűen a számára szerződésben előírt munkát.

A NIF Zrt. az elvégzett munkára - amely körülbelül 7 százalék - 266.725.994 forint plusz áfa összeget fizetett ki. A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. közölte azt is, hogy a szerződésben kikötött szankciók érvényesítése már folyamatban van. Így a Vegyépszer teljesítési bankgaranciáját - ez nagyságrendileg mintegy 397 millió forint - teljes összegben lehívta a NIF Zrt. Emellett a szerződés szerint a társaság a visszamaradt, azaz nem teljesített kötelezettség után a fennmaradó szerződéses összeg 15 százalékáig a meghiúsulási kötbérre is igényt tart.

A NIF Zrt. reményei szerint még az idén kiírhatják az új közbeszerzési pályázatot erre a munkára. A jelenlegi ütemezés szerint, ha az idén még elkezdődik a közbeszerzési eljárás, úgy reális a kivitelezés 2013. év végi befejezése.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.