1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Mol megvásárolta a Matjushkinskaya Vertikal LLC-t, és ezen keresztül kutatási és termelési joghoz jutott a nyugat-szibériai Tomsk régióban, az Oroszország egyik fő olajtermelő körzetében található Matjuskinszki blokkon.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján kiadott közleményük szerint a Miller&Lents készletminősítő vállalat értékelése alapján a mező bizonyított és várható készlete hatmillió hordó, a jelenlegi termelése 550-600 hordó naponta és jelentős kutatási potenciállal rendelkezik.

A közlemény szerint a kutatási és kitermelési jogot tulajdonló társaságot orosz magánszemélyektől vették meg, és miután az orosz versenyhivatal jóváhagyta az ügyletet, 2007. április 24-én megtörtént a tranzakció zárása.

A terület infrastrukturális ellátottsága jó, a blokk közelében húzódik a Transznyefty fő csővezetékrendszere. A kutatási engedély 2010-ig érvényes, míg a termelési engedély 2029-ig szól.

A közleményben a Mol hangsúlyozza, hogy az orosz társaság megvásárlása "kiválóan illeszkedik a Mol korábban meghirdetett stratégiájába, amely kiemelt szerepet szán további kutatási és termelési projektek megszerzésének Oroszországban".

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!