<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Külföldiek és hontalan személyek a jövőben nem tölthetnek be olyan állást Ukrajnában, amely államtitokhoz való hozzáférést tesz lehetővé vagy ukrán állampolgársághoz kötődik.

Az ukrán kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy megszigorítja a külföldiek és hontalan személyek ukrajnai munkavállalásának feltételeit. A határozat értelmében a külföldi állampolgárokat vagy hontalan személyeket alkalmazni kívánó munkaadóknak pecséttel és aláírással ellátott okmánnyal kell igazolniuk a helyileg illetékes állami foglalkoztatási szolgálatnál, hogy a betöltendő tisztségnek vagy munkahelynek nem feltétele az ukrán állampolgárság és államtitokhoz való hozzáférés biztosítása, közölte az UNIAN hírügynökség.

A jelentés szerint azoknak a vállalatoknak, amelyeknél titkos részleg működik, az utóbbi vezetője által aláírt igazolást kell kiállítaniuk a foglalkoztatási hivatalnak arról, hogy a külföldi által betöltendő állás nem jár államtitokhoz történő hozzáféréssel.

A külföldiek és hontalan személyek alkalmazásának szigorítását hivatalos vélemény szerint az indokolta, hogy Ukrajnában elterjedt gyakorlat külföldiek foglalkoztatása a privatizált vállalatok államtitkok megismerését lehetővé tévő vezetői pozícióiban.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.