<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Nestlé Hungária Kft. visszahívja az Alta Rica, Cap Colombie és Espresso instant kávé termékcsaládot - tette közzé a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal pénteken honlapján.

A visszahívást az indokolja, hogy a 100 grammos, fekete fóliával bevont üveges kiszerelésben kapható instant kávék csomagolásának egy része a szállítás folyamán eltörhet, így a termékbe üvegszilánkok kerülhetnek. A visszahívás kizárólag a fekete üvegben forgalmazott termékekre vonatkozik.

Arra kérik azokat a fogyasztókat, akik vásároltak az érintett termékcsaládból, hogy azt vigyék vissza a vásárlás helyére, ahol az árat visszatérítik számukra, vagy pedig postai úton küldjék vissza a Nestlé Fogyasztói Szolgálatához (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7.)

A magyarországi forgalmazó közleményében jelezte, hogy a termékek Magyarországon nagyon kis mennyiségben kerültek forgalomba, fogyasztói panaszról eddig nincs tudomásuk.

A terméket Franciaországban gyártották. A hibát az előállító önellenőrzés keretében tárta fel. A francia fél az Európai Bizottságot és az érintett országok hatóságait az EU élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesítette a problémáról és a szállítmányok adatairól.

MTI/Menedzsment Fórum