<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A cseh Subterra a.s. és a szlovák Doprastav a.s. S-D konzorciuma nyerte el a Budapest Kelenföld és Tárnok közti vasútvonal átépítését, amely magában foglalja a Kelenföldi pályaudvar átépítését, valamint a 4-es metróval történő összekapcsolását is. A vállalási ár 26,9 milliárd forint - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Reményik Kálmán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A tenderre öt ajánlat érkezett, az árak 24,5 és 34 milliárd forint között változtak. Két ajánlatot a biztosíték rosszul kiszámolt összege miatt már menet közben, egyet pedig az értékelés során zárt ki a NIF, így a későbbi nyertes mellett a Közgép vezette KSzSK-Kelenföld Konzorcium maradt még versenyben 34 milliárd forintos ajánlatával.

Az átépítendő pálya 27 kilométer hosszú, és a projekt a Tárnok-Székesfehérvár vonalszakasz felújításához kapcsolódik. Kelenföld és Tárnok között új második vágány épül, felsővezetékkel, a közbenső állomásokat is átépítik, sőt egy új megállóhely is készül. Az állomások mellett összesen 642 parkolóhely létesül.

A munka 2012 szeptemberében fejeződik be, néhány hónappal korábban, mint a Fehérvárig tartó folytatás. Reményik Kálmán kérdésre válaszolva elmondta, hogy a két először kizárt konzorcium nem kezdeményezett jogorvoslati eljárást, míg az értékeléskor kizárt konzorcium eddig nem kért iratbetekintést, amely a gyakorlatban meg szokta előzni a jogorvoslatot. A projektet az EU támogatja, az része a Közlekedés Operatív Programnak (KÖZOP).

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.