2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az év folyamán indított román, cseh fióktelep valamint a szerb képviselet megnyitása után Szlovákiában folytatja terjeszkedését a Coface. A hatodik közép-kelet-európai hitelbiztosítási fióktelepe novembertől működik.

"Szlovák fióktelepünk megnyitása lehetővé teszi, hogy a magyar ügyfeleink hiteles és naprakész információt kapjanak szlovák cégekről, valamint biztosítási védelem alá helyezzék szlovák exportjukat. A helyszíni jelenlétünk ügyfeleink számára komoly előnyt biztosít szlovák export kockázataik lefedésében" - nyilatkozta Mikael C. Szabo, a Coface Hungary országigazgatója.

Szlovákia nemcsak turisztikai célpont a magyarok számára, hanem Magyarország 2006-ban Szlovákia 5-6. legnagyobb kereskedelmi partnere volt az átlagot messze meghaladó növekedési ütemmel, áll a társaság közleményében.

Az évente megismételt Coface-felmérés alapján az elmúlt tíz évben Szlovákia fizetési morálja javult, de más környező országokhoz képest az év első hat hónapjában megnőtt a késedelmes fizetések napja, valamint nőtt a csődeljárások száma. Ezért is fontos az adott célpiacok fizetési szokásainak, illetve az egyes kereskedelmi partnerek pénzügyi helyzetének az alapos megismerése – hívja fel a figyelmet Szabo.

A magyar vállalatok többsége még mindig nem építette be a tudatos kockázatkezelést a működési folyamatai közé, pedig egy kereskedelmi ügylet sikerét nagyban befolyásolja a vevő hitelképességéről szerzett előzetes, pontos információ. A hazai gazdasági helyzet romlását mutatja, hogy még mindig nagyon sok felszámolás és végelszámolás indul évente, sokkal több, mint bármely európai országban. Idén a cégek 3,9 százaléka léphet a megszűnés útjára.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!