2008. április 29. 10:49

Ezer tonnányi, a Magyar Posta által feladott küldeménnyel számol a Malév és a Magyar Posta a 2008-as évben. A mintegy százhúszezer postazsáknyi küldemény tíz százalékkal nagyobb mennyiség az előző évihez képest. A végek közötti légiszállítási szerződést a két nagyvállalat a napokban újította meg.

2007-ben a Malév 108 915 postazsákot szállított. Ez napi több mint kétszáz zsákot jelent. A szállított posta mennyisége különösen nagy a karácsonyi és újévi, valamint a húsvéti időszakban. Ekkor az átlagos napi mennyiség 3-4-szerese is a repülőgépekbe kerül.

A légi postai szállítás során szigorú követelményeket kell betartani. Ezek közül a legfontosabbak a minőség és a biztonság. A minőségi követelmény például azt jelenti, hogy az EMS (expressz) és elsőbbségi küldemények Európában az EU-s elvárásoknak megfelelően a feladást követő három napon belül kézbesítésre kerüljenek.

Postát már a múlt század 20-as éveiben is szállítottak légi úton Magyarországon. Ebből következően  a vállalatok együttműködése a légitársaság megalakulásának időszakára nyúlik vissza.

A Magyar Posta évente több mint kilencszáz tonna postát ad fel a Malévre. Ezt a légitársaság a világ 37 országába viszi el, ahonnan a partnerek a küldeményeket további 53 országba szállítják tovább.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.