2008. február 27. 11:34

Megállapodott a japán Mitsubishi Motors Corp. és a Nissan Motor Co., hogy a jövőben együttműködnek az autógyártás terén, hogy így próbáljanak meg költségeket megtakarítani az egyre versengőbb iparágban.

A két japán autógyártónak már korábban is volt együttműködési megállapodása, melynek értelmében a Mitsubishi 660 köbcentiméteres minijárműveket gyárt a Nissannak, míg a Nissan könnyű haszonjárművet szállít partnerének.

A kiterjesztett megállapodás szerint a Mitsubishi Motors évente négyezer Pajerót szállít a Nissannak a hazai piacra az idén ősztől. Ez lesz a negyedik minijármű-modell, amit a Nissannak gyártanak az eredeti megállapodás óta.

A partnerek további együttműködést terveznek a könnyű haszonjárművek terén, ezen belül is elsősorban a fejlesztésre és a termelésre fókuszálva, jelenti a Reuters hírügynökség.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.