2p

Az utasok beszállítását és a repülőgépek takarítását végző Servisair dolgozóinak sztrájkja miatt szerda reggel óta jelentős a fennakadás a párizsi Orly repülőtéren. Több légitársaság törölte járatait, köztük az easyJet Budapestre közlekedő gépe sem szállt fel.

A 436 főt foglalkoztató Servisairnak két hét múlva megszűnnek a működési engedélyei, és az Europe Handling veszi át a földi szolgáltatások ellátást a repülőtéren. A dolgozók sorsa egyelőre bizonytalan, ezért hirdettek szerda reggel munkabeszüntetést, és a nap folyamán tüntetésre is készülnek a repülőtéren.

A budapesti járatok közül jelenleg csak az easyJet-et érinti a sztrájk, a Budapestre 13.35 órakor érkező járatot törölték - közölte a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport az MTI-vel.

A sztrájk miatt a szolgáltatóhoz tartozó 15 légitársaság egy része más repülőterekre átirányította, egy részük, köztük az easyJet, törölte járatait. Budapestre 11 óra 45 perckor kellett volna elindulnia a EZS4233 számú járatnak.

A Servisair többek között az easyJet, a Royal Air Maroc, az Atlas Blues, az Air Méditerrannée, a Cuban Airlines, a Syrian Airlines, az Air Mauritanie, az Air Mali és az Air Caraibes légitársaságok párizsi handling cége.

Emmanuel Brun, a Servisair igazgatója a Le Parisien című napilapnak elmondta: az engedélyeztetést a közlekedési minisztérium és a francia polgári légiközlekedési igazgatóság (DGAC) hatáskörébe tartozik. Párizsban három cég végezhet földi kiszolgálói munkát a repülőtereken. A Servisair vezetője azt állítja: nem tudja, miért nem hosszabbították meg az engedélyeiket.

A párizsi repülőterek (ADP) igazgatósága jelezte, hogy nem az ő hatáskörébe tartozik a konfliktus kezelése, s arra kérte az utasokat, hogy közvetlenül a légitársaságoknál érdeklődjenek a járataikról.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!