<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Az üdülési csekk szerepét jól mutatja, hogy a 2007-es 30 milliárd forint után 2008-ban közel 41 milliárd forintnyit értékesítettek, mondta el a Napi Gazdaságnak Róna István, a a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Miközben a vidéki házak számára kifejezetten előnyös a belföldi turizmus fejlődése, a legnehezebb helyzetben Budapest van, ahol ez kevésbé érvényesül, ezért a Magyar Turizmus Zrt. még több - a "Budapest vendégül várja Magyarországot" kampányhoz hasonló - olyan akciót kíván szervezni, amelynek segítségével több belföldi turista keresi fel Budapestet.

A főváros speciális helyzetben van: a beutazó turizmusból származó szállásdíjbevételek 76 százaléka a budapesti turisztikai régióban realizálódik. Ezért kulcskérdés a külföldi turisták érdeklődésének erősítése is.

A szakember szerint ha nem lesznek sztrájkok és a nemzetközi hírekben is megjelenő demonstrációk, a magyar turizmus 2009-ben is eséllyel pályázhat arra, hogy megfelelő eredményeket érjen el, írja a Napi Gazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.