1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Letették a munkát és nagy stúdiók előtt demonstráltak az amerikai mozifilmek és tévéműsorok többségének írói hétfőn délben. A dolgozók úgy érzik, nem kapnak elegendő kompenzációt munkájukért, és jövőbeli fizetésükért is aggódnak, mert az általuk készített műsorokat egyre gyakrabban illegális forrásokból szerzik meg a nézők.

A Writers Guild of America (WGA) nevű érdekképviselet hétfőn déli tizenkettő után egy perccel kezdte meg a munkabeszüntetést. A forgatókönyvírókat alkalmazó cégek és a szakszervezet közötti tárgyalások vasárnap fulladtak kudarcba, pedig a dolgozók még egy utolsó nagy engedményt is tettek az új munkaszerződés aláírása érdekében - közli a CNN.

A mozifilm- és tévéproducereket tömörítő szervezet (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP) elítélte a WGA-t azért, mert felállt a tárgyalóasztaltól, mielőtt megállapodhattak volna, és siettette a sztrájkot. A stúdiók nagy része hónapok óta halmozza fel a forgatókönyveket, de azon műsorok esetében, amelyeknél számít az aktualitás, ismétlésekre számíthatnak a nézők.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!