2008. június 30. 08:04

A Kézbesítők Szakszervezete munkakezdettől határozatlan időre korlátozott sztrájkba kezdett hétfőn, mert nem vezettek eredményre az értékesítési tevékenység végzéséről korábban megkezdett tárgyalások.

A szakszervezet úgy hirdette meg a sztrájkot, hogy a csatlakozó postások ez idő alatt a klasszikus kézbesítői feladatukat ellátják, viszont nem foglalkoznak értékesítési tevékenységgel.

Tusz Ferenc, a Kézbesítők Szakszervezete elnöke az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a munkáltató "folyamatos nyomás alá helyezi a dolgozókat", behívja és személy szerint nyilatkoztatja őket, hogy részt vesznek-e a sztrájkban.

A szakszervezet szerint a munkáltató magatartása sérti a sztrájktörvényt, ilyen viselkedés elképzelhetetlen egy demokráciában. A szakszervezeti elnök szerint ezzel a magatartással "a munkáltató kényszeríti a teljes mértékű sztrájkra a dolgozót".

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője az MTI-nek elmondta: a munkáltató szerint nincs korlátozott sztrájk, ha a munkavállaló nem vállalja az értékesítési tevékenységet, akkor megtagadja a munkát.

A szóvivő hangsúlyozta: munkaszervezéssel oldják meg a szolgáltatás ellátását. A munkát megtagadó dolgozók nem mehetnek ki a körzetükbe kézbesíteni - tette hozzá.

A Magyar Posta adatai szerint a Kézbesítők Szakszervezetének sztrájkfelhívásához 28-an csatlakoztak.

Tomecskó Tamás elmondta, hogy a témában a cégnél működő valamennyi szakszervezettel egyeztetnek hétfőn. Az időpontot még a szakszervezet akciója előtt jelölték ki.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.