2013. szeptember 4. 08:55

Nem tudott megegyezni dolgozói béremeléséről az EDF-Démász és a szakszervezet, ezért sztrájkra készül az érdekképviselet, közben zajlik a kétszáz fős létszámcsökkentés is az áramszolgáltatónál - írta szerdai számában a Délmagyarország.

A Csongrád megyei napilapnak Nagy Sándor, a Démász szakszervezet elnöke elmondta, a bértárgyalásokon közel jutottak az egyezséghez, de a béremelés módját nem sikerült tisztázniuk a menedzsmenttel. Hozzátette, a vezérigazgató ultimátuma szerint vagy elfogadják az ajánlatát, vagy sztrájkolnak a dolgozók.

A szakszervezet bejelentette a sztrájkkészültséget, de a munkabeszüntetés kezdetét még nem tűzték ki, előbb meg kell állapodni a még elégséges szolgáltatás mértékéről. Az elnök közölte, úgy akarnak sztrájkolni, hogy a lakosság minél kevesebbet érezzen belőle, de a céget anyagilag érzékenyen érintse.

Nagy Sándor szerint a konfliktus több száz millió forintba kerülhet a munkaadónak, holott ha belemennek az eredeti megállapodásba, akkor az 40 millió forinttal jelentene nagyobb költséget. Az áramszolgáltató kommunikációs csoportja közölte, a cég a folyamatban lévő egyeztetés miatt nem kíván nyilatkozni, ugyanakkor leszögezték, a menedzsment elkötelezett a mielőbbi megállapodás mellett.

MTI