1p

Árnyalatnyit szűkült a bulvárnapilap-piac, a visszaesést nagyban mérsékelte a Bors szárnyalása - derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) harmadik negyedéves gyorsjelentéséből.

Az adatsor szerint a három napilap összesített nyár végi, ősz eleji aktívan (azaz standon vagy előfizetés útján) értékesített átlagpéldányszáma 341 ezer volt, ami, 6,5 ezerrel szerényebb az előző évi eredménynél.

A piac háromnegyedét továbbra is a Blikk uralja, amelynek június eleje és szeptember vége között átlagosan 241 ezres példányszáma közel öt százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakában mértnél, míg a Napi Ász 16,8 ezres eredménye közel egyharmados zuhanást jelent.

A tavaly még Színes Bulvár Lap, ma már Bors címen megjelenő újság 83,4 ezres átlag-példányszáma ugyanakkor húsz százalékos emelkedést jelent.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!