<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Gyógyszergyár építését tervezi Káptalanfára Horváth István orvos-biológus professzor - adta hírül pénteki számában Veszprém megye napilapja, a Napló.

A kis, Veszprém megyei faluból elszármazott - Budapesten élő - orvos-biológus felfedezte ugyanis az érelmeszesedést gátló antigént, amiért az idei genfi szabadalmi világkiállításon aranyérmet kapott. A professzor ezek után úgy döntött, hogy szülőfalujában hozza létre a többmilliárdos beruházást, s már tárgyal is egy befektetővel.

Horváth István úgy nyilatkozott, hogy ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, az év végén kezdődhet az építkezés. Elmondta azt is, hogy üzemi méretekben és milliós adagokban gondolkodnak, mert "laboratóriumi szinten nincs értelme belefogni".

"Először egy vakcinával indulunk, majd ha minden feltétel adott lesz, következik az általam feltalált művér előállítása" - mondta a professzor. Szerinte a leendő gyár "százas nagyságrendben igényelne képzett munkaerőt", az ahhoz kapcsolódó kiszolgáló egységekben foglalkoztatottakkal együtt azonban akár az ezret is elérheti a dolgozók létszáma.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.