2p

Az origo.hu információ szerint hétfőn Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak a cége is kikérte a GVH engedélyét.

A Megapolis Media Zrt. is beadta kérelmét a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) a TV2 megvásárlása miatt, tudta meg az Origo a céget képviselő ügyvédtől, Óvári Győzőtől. A lap információját a GVH is megerősítette.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a versenyhivatal október végén már engedélyezte, hogy Andy Vajna vállalkozása, a Magyar Broadcasting Co. Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport Kft. és a CEE Broadcasting Limited felett. . Azt ugyanakkor hozzátették, hogy az irányításszerzés engedélyezése nem jelenti azt, hogy a GVH az ügylettel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában állást foglalt volna.

Vajna cége október 15-én kötött szerződésre hivatkozva kérte a jóváhagyást a GVH-tól. Igaz ugyan, hogy két nappal korábban, október 13-án Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly életbe léptette opciós vételi jogát, ez a Versenyhivatal szerint nem akadályozta a jelenlegi döntést.

A GVH az indoklás szerint azért is engedélyezte az irányításszerzést, mert nincs azonos tevékenysége a TV2 és a CEE vállalkozásokat magában foglaló, televíziós műsorok (TV2, FEM3, PRO4, SuperTV2) készítésével foglalkozó, és azokat sugárzó TV2-CEE-csoportnak, valamint az elsősorban játékkaszinók üzemeltetésével és filmforgalmazással foglakozó, Andrew G. Vajna által irányított Vajna-csoportnak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!