5p

Megújul a TV2, új arcok, új műsorok, új márkastratégia, új logó. Egyedül a jól bevált műsorok maradnak. Cél: a piacvezetés. Ennek része a milliárdos értékű filmszerződés a Sony Pictures-szel, a kevesebb szappanopera, helyette a műsorvezető nélküli kvízjáték, a pirosba boruló új színvilág, és a természet feletti erőkkel operáló délutáni talk show műsorvezető. Az új TV2 bemutatkozóján az mfor.hu is részt vett.

Nem sokára ezt a kettest látjuk a képernyő sarkában.

A TV2 megunta, hogy másodikként kullog az RTL Klub után, Várdy Zoltán, elnök úgy érzi, eljött az ideje, hogy beváltsa kinevezésekor tett ígéretét, miszerint 2010-ig Magyarország vezető televíziója a TV2 lesz. A volt csigatévé elindult a változás útján, minden porcikájával azon van, hogy lenyomja versenytársát, ennek érdekében hét új műsort vezet be, és a régieket is felfrissíti, mindezt pedig egy vizuális átváltozás követi.

Piros, a szenvedély, amivel győzni akarnak

Ezentúl a korcsolyázó idős hölgyek, vagy táncoló fiatalok helyett, pirosba boruló csónakokat és háztetőket láthatunk a műsorelválasztó blokkokban. A piros szín hivatott kifejezni az új tévé dinamizmusát, és a szenvedélyt, amivel meg szeretné hódítani a magyar piacot. Eddig hezitált a TV2 saját pozícióját illetően, most egyértelműen tette le voksát a kereskedelmi irányvonal mellett. Három alapvető küldetést fogalmazott meg Várdy Zoltán: az új televízió szórakoztatni akar, beszédtéma kíván lenni, és vizuális élménnyel is gazdagítaná a nézőket.

A jövő kvízműsora – műsorvezető nélkül

A TV2-nek nem sikerült olyan emblematikus kvízjátékvezetőket felépítenie, mint amilyenek az RTL Klubnál Vágó István vagy Sebestyén Balázs, így most a műsorvezető nélküli játék felé vették az irányt: ezentúl délutánonként szappanoperák helyett, a jövő kvízjátéka jelentkezik majd. Till Attila, az est házigazdája szomorúan vette tudomásul, hogy a jövő a műsorvezetők háttérbe szorulása irányába mutat.

Josi barát segít majd

A TV2 nem csak kvízműsorokban, de délutáni talk showkban sem jeleskedett eddig, senki nem tudta Mónikától átcsábítani a nézőket, pedig többen is megpróbálkoztak ezzel. Most természet feletti erőbedobással próbálkozik a megújult kereskedelmi csatorna: Josi barát, a Magyarországon élő, indiai jós igyekszik majd segíteni a szerencsétlen sorsra jutott talk show szereplőket. A műsor célja, hogy a bajba jutott emberek más szemszögből is meglássák saját helyzetüket, és ezáltal kerüljenek közelebb a megoldáshoz.

Új megasztárt választunk, és figyeljük Hargitai Bea szerelmi életét

Hét új műsort vezet be a TV2, ezek közül van, amelyik már ősszel elkezdődik, és van, amelyiknek még most készítik a főcímet. Mindenesetre lesz választék: a szórakoztató műsort kedvelők továbbra is találkozni fognak Nacsa Olivérrel, Bagi Ivánnal, és az Irigy Hónaljmiriggel egy XXL nevű, zenés, táncos, élő műsor keretében. Gyöngyössy Bence programigazgató szerint az eddigi szórakoztató műsorok fő hibája a rendszertelenség volt, a megújulás lendületével ezt is újragondolták a szerkesztők.

Ezen kívül reality showban sem szenvedünk majd hiányt, szerencsére Hargitai Beáta éppen beleszeretett egy kolumbiai szappanopera hősbe, és a mindenre elszánt modell útnak indul a szappanoperák őshazájába, hogy beteljesüljön szerelme Alejandróval. Nem mellesleg még álmait is valóra kívánja váltani: szerepet szeretne kapni egy igazi, hamisítatlan dél-amerikai tévésorozatban. (A műsor hasonlóan a Győzike showhoz nem valódi reality show, hiszen itt is megírt forgatókönyv alapján készülnek az epizódok. Az első rész kiszivárgott története miatt, - melyett az index.hu leközölt, - az elmúlt hetekben tett feljelentést a TV2. - szerk.)

Hardcore realityvel is készül a TV2, Frei Tamás viszi majd a világ tőlünk távoli pontjaira azt a majd egy tucatnyi magyar sztárt, akik különböző megpróbáltatások elé néznek majd kedvünkért.

A bulvár híradó keretén belül rangsorba állítva láthatjuk majd a legfrissebb sztárhíreket. Emellett a jól bevált sikerműsorok, úgymint Popdaráló, Hal a tortán, Jóban Rosszban, Dr. House, Született feleségek, és NCIS pedig maradnak terítéken. Filmek terén is beruházott a TV2, milliárdos nagyságrendű szerződést kötött a Sony Pictures-szel, annak érdekében, hogy nem túl régen bemutatott mozifilmek is futhassanak a csatornán. Végül, de nem utolsósorban pedig néhány nap múlva ismét nevethetünk az önkritikával csöppet sem megáldott, magukat énekesnek gondoló "Megasztár" jelentkezőkön, és beleborzonghatunk a szebbnél szebb hangú tehetségek dalaiba.

Régi és új arcokkal ébreszt a Mokka

Demcsák Zsuzsa visszatér régi munkahelyére, ezúttal nem a Tények, hanem a Mokka stábját erősíti Azurák Csaba párjaként. Másik új arc a reggeli műsorban Liptai Klaudia műsorvezető partnere, Kárász Róbert lesz. Az új és régi-új arcok képernyőre helyezésén túl a műsor is megújul, műfajteremtő vállalkozásként rendszeresen jelentkezik majd akcióriportokkal, azaz élő helyszíni közvetítésekkel.

Az esti  magazinműsorokat ezentúl párban vezetik, a Magellánban Szekeres Nórával és Váczi Gergővel, az Aktívban pedig egy új műsorvezetőpárossal, Czippán Anettal és Somogyi Zoltánnal találkozhatunk. Őket már hétfő este is láthatták a nézők.

Ha az új műsorstruktúra is olyan profi lesz, mint az est, ahol felvezették ezt, a hip-hoppal vegyített csárdást járó Presidance táncegyüttes, a Kerekes zenekar, és az eddigi Megasztár győztesek közreműködésével, akkor jók a kilátások. A folyamat mindenesetre beindult, a menedzsment és a műsorvezetők lelkesek, egyedül az új logó-időzítés terén került egy kis homokszem a gépezetbe, az ORTT következő üléséig, az új logó hivatalos elfogadásáig még a régi látható a képernyő jobb felső sarkában. Kérdés, persze, hogy a TV2 sokadik nekifutása milyen eredményt hoz, korábban ugyan részsikereket sikerült elérni, de a második legnézettebb csatorna csak rövidebb periódusokra tudta megingatni az RTL Klub pozícióját.

G.F.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!