<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A gyorséttermi hálózat az mfor.hu-nak küldött közleményében tagadja a megtévesztést.

A McDonald's-nak az mfor.hu-nak küldött közleménye szerint meggyőződése, hogy nem tévesztették meg a fogyasztókat az eljárásban vizsgált csirkés termékeink kommunikációjával. A versenyhivatali eljárás során bebizonyították ugyanis, hogy minden tekintetben az érvényes szabályozásnak megfelelően jártak el, és valamennyi vonatkozó hazai és EU-s jogszabályt betartva hirdették és értékesítették termékeiket. Az eljárás során kifejtett álláspontjukat fenntartják, és a Versenytanács határozatának bírósági felülvizsgálatát kérjük.

Emellett azonnali helyreigazítási kérelemmel fordulnak a GVH-hoz, ugyanis valótlan állítás, és a Versenyhivatal is tévesen tette ma közzé, hogy a panírozott termékek és a csirkemell csíkok nevű termékek darált csirkebőrt tartalmaznának. Ezek a termékek egyáltalán nem tartalmaznak ilyen összetevőt, és ilyen értelmű megállapítás a GVH saját határozatában sem szerepel.

A grillezett csirkehúsos termék tartalmaz csirkebőrt, az anatómiai aránynál kisebb mértékben. A McDonald's szerint a bőr hozzáadására ennél a terméknél azért van szükség, hogy a hús élvezeti értéke megmaradjon, ne váljon szárazzá a grillezést követően.

A GVH vizsgálatában érintett négy termék tehát a következő összetevőket tartalmazza:

Grillezett csirke – csirkemell filé, bőr, páclé, növényi olaj – grillen sütve
Panírozott csirke – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve
Csirkemell csíkok – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve
Ropogós csirkemell csíkok (filé) – csirkemell filé, páclé, panír – növényi olajban kisütve

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.