2p

Tegnap indult a földi analóg mûsorszórást 2012-ig fokozatosan felváltó digitális mûsorterjesztés, ám eddig csak a Duna Televízió közölte, hogy megállapodott az Antenna Hungária (AH) Zrt.-vel, a nagy kereskedelmi csatornáknak viszont nem sikerült tetõ alá hozniuk a szerzõdést, írja a Napi Gazdaság.

Bonyolítja a helyzetet, hogy míg a mûsorszóró 12 évre nyerte el a földi digitális mûsorterjesztés jogát, addig a két országos kereskedelmi csatorna koncessziós joga ennél korábban, 2012-ben lejár, vagyis nekik olyan idõszakra kellene elkötelezniük magukat, amirõl maguknak sincs kellõ információjuk.

Nem vezettek eredményre a TV2 és az Antenna Hungária Zrt., valamint az Antenna Digitális Televízió Mûsorterjesztõ Kft. között folytatott tárgyalások, így a TV2 mûsora egyelõre nem lesz elérhetõ a december 1-jén induló földi digitális mûsorszóró hálózaton. A TV2 ezért keresetet nyújtott be a Fõvárosi Bírósághoz.

Megfeneklettek az RTL Klub és az Antenna Hungária Zrt. közötti tárgyalások - közölte Róbert Ákos, a kereskedelmi televízió vezérigazgató-helyettese. Azt is elmondta: úgy vélik, hogy az AH a szerzõdés megkötésének elõkészítése során visszaél erõfölényével, s ezért elképzelhetõ, hogy az RTL Klub a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, írja a Napi Gazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!