2007. július 3. 07:11

Nem bír valós mozgatóerővel a mobilitási program Varga Ferenc, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint, aki a kudarc okát abban látja, hogy a pályázaton elnyerhető támogatásnak alig több mint a felével számolhatnak a jelentkezők, hiszen a támogatási összeg adó- és járulékköteles jövedelem - írja a Napi Gazdaság.

Varga Ferenc szerint az is problémát okoz, hogy nincs átjárhatóság a járó- és fekvőbeteg-ellátók között, vagyis azok, akik kórházban dolgoztak, a későbbiekben is csak ott vállalhatnak munkát. Emellett a munkáltatói jogviszonyt sem lehet változtatni, aki eddig közalkalmazott volt, annak ezután is annak kell lennie, ha támogatást szeretne igényelni.

Az akció sikerességét megkérdőjelezi, hogy a június 1-jei indulás óta a jelentkezők száma még mindig nem érte el a tízet. Pedig a szaktárca mindent megtesz: több új elemmel egészíti ki a munka nélkül maradt egészségügyi dolgozók elhelyezkedését segítő programot. A jelentkezési határidőt július 31-éről október 31-ére tolják ki, ráadásul a pályázóknak ezután már csak adózniuk kell a támogatási összegből, az egészségügyi hozzájárulás kifizetését átvállalják tőlük.

Mindeközben a Magyar Orvosi Kamara tájékoztatása szerint az ország uniós csatlakozása óta több mint kétezer doktor regisztráltatta magát valamely tagállamban, akik közül 1460 kapott engedélyt - tartalmazza a Napi Gazdaság cikke.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.