2017. július 18. 16:49

Egyre több rajongója van a fantasy sorozatnak, a most indult évad új nézettségi csúcsot hozott.

Mind a legális, mind az illegális csatornákon fellángolt a Trónok harca láz, a sorozat rajongói óriási számban próbálják a most indult hetedik széria első részét megnézni. A tengerentúli premier számait már közzé is tette a film gyártója, az HBO.

Az előfizetéses kábelcsatorna rekordszámú 16,1 millió nézőt regisztrált vasárnap este az új rész vetítésekor. Igaz, ebből csak 10,1 millióan nézték tévében a Trónok harcát, a többiek valamilyen számítógépen vagy mobil eszközön követték az epizódot. 6 millió néző volt ekkor a HBO Go vagy HBO Now applikáción.

Forrás: HBO (Helen Sloan fotó)

Más kérdés, hogy a médiavállalat egyébként igen megbízható online rendszere nem is bírta ezt a rohamot. Maga a vállalat is elismerte, hogy vasárnap este akadozott a szolgáltatás. A beszámolók szerint a látogatók egy része a premier idején hibaüzenetet kapott az oldalon, de később ismét elérhető volt az oldal. Nem működött tökéletesen az HBO Now streamingje sem, ott szintén a bemutató elején akadozott a rendszer.

Talán nem kell külön kiemelni, hogy az HBO történetében ez volt minden idők legnézettebb műsora. A mostani 16,1 millió néző ugyan nem mérhető az országos adók csúcsaihoz, a kábeltévék között viszont egészen kimagasló eredmény. Az is jelzi ezt, hogy az egyébként igen népszerű 6. évad bemutatójához képest most 50 százalékkal ugrottak meg a számok. Ha pedig csak a tévés számokat nézzük, akkor is 27 százalékos növekedés volt.

A technológiának köszönhetően ma már egyre többen vannak, akik nem a bemutató idején nézik meg az epizódot, hanem késleltetve, amikor éppen idejük engedi. Így várhatóan az első részt legálisan megtekintők száma tovább fog növekedni.

Természetesen nem csak a hivatalos csatornákon szökött fel a Trónok harca láz, hanem az illegális, filemegosztó helyeken is. Ezek legismertebb oldala a Pirate Bay, amelynek forgalma látványosan megugrott vasárnap este óta, olyannyira, hogy a nem hivatalos látogatottsági statisztikákat készítő Alexa.com adatai szerint a világ 100 leglátogatottabb weboldala közé került.

A becslések szerint néhány nap alatt több tízmillió rajongó töltötte le a sorozat első részét. A felfokozott érdeklődést jelzi, hogy egy kedden közzétett brit felmérés szerint 3,7 millió felnőtt azt tervezi, hogy megnézi a sorozatot, döntő többségük pedig filemegosztó vagy illegális streaming szolgáltatás segítségével fog a tartalomhoz hozzájutni. Az illegális tartalomfogyasztás egyébként nem csak a mi régiónkban kihívás a médiacégeknek, hiszen az Egyesült Királyságban minden ötödik (21 százalék) felnőtt nézett már így filmet vagy sorozatot.

Ők voltak a legjobban kereső hírességek

Érdekes adat az is, hogy a most tizenéves, úgynevezett millenniumi generáció tagjainak 60 százaléka biztosan követni fogja John Snow és Daenerys Targaryen kalandjait, ugyanakkor csak az egyharmaduk mondta azt a közvélemény kutatóknak, hogy legális forrásból jut majd az epizódokhoz.

A torrentezés persze nem veszélytelen, biztonságtechnikai szakértők máris arra hívták fel a figyelmet, hogy számos vírussal fertőzött példány "került" forgalomba. Az elmúlt hónapok nagy kárt okozó vírusai után éppen ezért nem árt különösen körültekintően eljárni az ilyen letöltéseknél.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.