2016. május 9. 16:13

Nagyon erősen kezdett az új Amerika Kapitány film, az első hétvégén szerzett bevételek örökranglistáján az ötödik helyre került.

Noha egyesek gyerekesnek tartják a képregényhősökről szóló filmeket, a Marvel figurái mégis óriási rajongótáborral bírnak. Gyakorlatilag minden szuperhőssel készülő film, legyen az akármilyen csapnivaló, fokozott érdeklődés mellett kerül a mozikba. Ha pedig a filmről a rajongók pozitív véleménnyel vannak, akkor a mozik pénztárainál kígyózó sorok lesznek, óriási bevételeket hozva a Marvel tulajdonosának, a Disney filmstúdiónak.

A most bemutatott, „Amerika Kapitány: Polgárháború” című film például az amerikai piacon közel 182 millió dollárt hozott az első hétvégén, amely minden idők ötödik legerősebb kezdése volt. A lista első helyén a Star Wars hetedik része, míg a másodikon a tavaly nyáron bemutatott Jurassic World áll. Az örökranglistán ezt követően viszont a Marvel figurái következnek, hiszen a harmadik és negyedik helyen a Bosszúállók első és második részét találjuk. Igaz, a most mozikba került Amerika Kapitány film alig 10 millió dollárral maradt el a Bosszúállók – Ultron kora alcímet viselő - második részétől.

Az év végén minden a Star Wars-ról szólt

Érdemes persze azt is megemlíteni, hogy az utóbbi időben a filmek a bevételeiknek a jelentős részét a bemutatót követő első hónapban szerzik. Így a korábbiakhoz képest sokkal inkább úgy lehet jellemezni a bevételek áramlását, hogy a kirobbanó kezdés után néhány hétig tudják tartani a legnézettebb filmek a magas bevételeket, majd hirtelen látványosan visszaesnek.

Ennek ellenére a Disneynél a vezetők dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen a mostani kezdés óriási bevételeket jelez előre az USA-ban. Az pedig már ismert, hogy világszerte óriási siker a film, hiszen a nemzetközi piacon az amerikai premier előtt egy héttel vetíteni kezdték a mozik. Globális szinten a bevétele immár megközelítette a 680 millió dollárt.

A filmet, ellentétben például a Superman vs. Batman mozival, ráadásul a nézők és a kritikusok is szeretik, amelyet jelez, hogy akár az IMDB-n (ahol 10-ből 8,5 ponton áll), akár a rottentomatoes.com-on (90%) kimagasló számokat kapott. Így jó esély van rá, hogy a Bosszúállókhoz hasonló bevételt ér majd el, ami 1,5 milliárd dollár körüli összeget jelentene.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.