2016. május 9. 16:13

Nagyon erősen kezdett az új Amerika Kapitány film, az első hétvégén szerzett bevételek örökranglistáján az ötödik helyre került.

Noha egyesek gyerekesnek tartják a képregényhősökről szóló filmeket, a Marvel figurái mégis óriási rajongótáborral bírnak. Gyakorlatilag minden szuperhőssel készülő film, legyen az akármilyen csapnivaló, fokozott érdeklődés mellett kerül a mozikba. Ha pedig a filmről a rajongók pozitív véleménnyel vannak, akkor a mozik pénztárainál kígyózó sorok lesznek, óriási bevételeket hozva a Marvel tulajdonosának, a Disney filmstúdiónak.

A most bemutatott, „Amerika Kapitány: Polgárháború” című film például az amerikai piacon közel 182 millió dollárt hozott az első hétvégén, amely minden idők ötödik legerősebb kezdése volt. A lista első helyén a Star Wars hetedik része, míg a másodikon a tavaly nyáron bemutatott Jurassic World áll. Az örökranglistán ezt követően viszont a Marvel figurái következnek, hiszen a harmadik és negyedik helyen a Bosszúállók első és második részét találjuk. Igaz, a most mozikba került Amerika Kapitány film alig 10 millió dollárral maradt el a Bosszúállók – Ultron kora alcímet viselő - második részétől.

Az év végén minden a Star Wars-ról szólt

Érdemes persze azt is megemlíteni, hogy az utóbbi időben a filmek a bevételeiknek a jelentős részét a bemutatót követő első hónapban szerzik. Így a korábbiakhoz képest sokkal inkább úgy lehet jellemezni a bevételek áramlását, hogy a kirobbanó kezdés után néhány hétig tudják tartani a legnézettebb filmek a magas bevételeket, majd hirtelen látványosan visszaesnek.

Ennek ellenére a Disneynél a vezetők dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen a mostani kezdés óriási bevételeket jelez előre az USA-ban. Az pedig már ismert, hogy világszerte óriási siker a film, hiszen a nemzetközi piacon az amerikai premier előtt egy héttel vetíteni kezdték a mozik. Globális szinten a bevétele immár megközelítette a 680 millió dollárt.

A filmet, ellentétben például a Superman vs. Batman mozival, ráadásul a nézők és a kritikusok is szeretik, amelyet jelez, hogy akár az IMDB-n (ahol 10-ből 8,5 ponton áll), akár a rottentomatoes.com-on (90%) kimagasló számokat kapott. Így jó esély van rá, hogy a Bosszúállókhoz hasonló bevételt ér majd el, ami 1,5 milliárd dollár körüli összeget jelentene.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.