<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hosszú, magányos autóvezetőkre gondolva fejlesztette ki a Toyota azt a nettó 400 dolláros (110 ezer forint) kütyüt, amit várhatóan jövő évtől értékesítenek majd Japánban.

A Kirobo Minire keresztelt, 4 inches gizmó a világ legnagyobb autógyára szerint kommunikációs partnere lehet a magányos sofőröknek. A kütyü, amely képes megjegyezni, utastársa mit szeret és mit nem, valamint azt is, hogy milyen közös útjaik voltak, felszínesen elbeszélget emberi társával.

Sőt, a Toyota videóján utastársa arckifejezése alapján azonosítja annak hangulatát, és annak megfelelően kérdez. Amikor a hölgy vidám, akkor közli, hogy nagyon boldognak és izgatottnak tűnik, míg amikor a nő lehangolt képet vág, akkor rákérdez, hogy ohh, mi történt.

A világ legnagyobb autógyára úgy tervezi, hogy jövőre 400 dollárért fogja Kirobót értékesíteni kereskedéseiben Japán-szerte. Arról viszont nincs hír, hogy a robotot más országban is piacra dobnák.

A Toyota gyakran meglepi a világot, legutóbb ezzel a fautóval "sokkoltak"

A robotok egyébként igen nagy népszerűségnek örvendenek a szigetországban a Tamagocsi 1990-es évekbeli aranykora óta.

De a robotokat nem csak szórakozásból tartják fontosnak a japánok, úgy vélik, elöregedő társadalmuk és egyre kisebb munkaerő-állományuk okozta problémákat majd ezek a kütyük fogják megoldani. Azt is remélik, hogy a csecsemőket, gyerekeket is el tudják majd hamarosan látni a robotok, így az édesanyák hamarabb vissza tudnak térni a munkaerőpiacra.

hirdetés

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.