<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Groupama Garancia Biztosító a múlt évben 87 milliárd forintos díjbevételt és 10 milliárd feletti adózás utáni nyereséget ért el. Díjbevétele alapján a harmadik helyre lépett - mondta Csonka István értékesítési- és marketing vezérigazgató helyettes az MTI-nek.

A múlt évi 87 milliárd forintos díjbevétel 10,5 százalékos piaci részesedésnek felel meg, ezzel a Groupama Garancia Biztosító a harmadik helyre lépett a magyar biztosítási piacon, mely helyezését szeretné megőrizni. Amíg a teljes magyar piac 7,3 százalékot esett vissza 2009-ben, addig a Groupama Garancia díjbevétele csak 2 százalékot csökkent. A nem-életbiztosítási területen 5 százalék volt a visszaesés, így a biztosítótársaságnak 45,3 milliárd forint díjbevétele származott ebből az üzletágból. Az élet üzletág díjbevétele 41,7 milliárd forint volt, ezen belül az egyszeri díjas életbiztosításoknál a Groupama Garancia Biztosító 7 százalékos növekedést ért el, míg a piaci visszaesés 24 százalékos volt tavaly ezen a piacon - mondta a vezérigazgató-helyettes.

A francia Groupama 2008 szeptemberében vásárolta meg az OTP Garancia Biztosítót, és a két cég fúziójára a múlt év április első napjával került sor. A fúzióval keletkezett szinergiák közé sorolta a vezérigazgató-helyettes azt, hogy javult a Groupama Garancia Biztosító elérhetősége. Az egyesüléssel az ügyfélszolgálati irodák száma 150 lett, de ehhez hozzá kell számítani 400 OTP Bank fiókot, mivel az új társaság 20 éves stratégiai együttműködést kötött a legnagyobb hazai hitelintézettel. A fúzió után az üzletkötők száma 2.500, az alkusz partnereké pedig 450.

A Groupama már korábban is "mini fiókokat", Biztonságos Megoldások standokat tartott fenn a szintén francia tulajdonban lévő Cora áruházakban, amelyek különösen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány idején vonzották a vásárlókat. Nemrégiben viszont a Cora polcaira költözött az Instant Utasbiztosítás, amely vonalkódos termék lett. A magyar piacon első ilyen biztosítás lényege, hogy az egységáras, és 5 napra szóló biztosítást tartalmazó csomagot a többi vásárolt áruval együtt lehet kifizetni a pénztárnál, majd otthon betehető a kamrába. Indulás előtt kell interneten vagy telefonon aktiválni.

A szinergia másik terepe az augusztustól egységesített számítástechnikai rendszer volt, amely lehetővé teszi az ügyfelek magasabb szintű kiszolgálását.

A termékek egy része változatlanul ment tovább, míg több szolgáltatást modernizáltak. Csonka István elmondta, hogy az OTP Garancia Biztosító Generáció nevű unit-linked életbiztosítását és a Groupama Biztosító Útravaló nevű élet- és balesetbiztosítását például változatlan formában értékesítik, ugyanakkor az ügyféligényeknek megfelelően megújították a casco-, a lakás-, valamint a kis- és középvállalati biztosításukat.

MTI