2001. február 21. 11:00

2000-ben az építőipar termelése 5,8 százalékkal nőtt 1999-hez képest, decemberben 2,8 százalékos volt az év/év alapon számított visszaesés.

2000-ben az építőipar termelése 5,8 százalékkal nőtt 1999-hez képest, decemberben 2,8 százalékos volt az év/év alapon számított visszaesés - közölte a KSH.

Az év utolsó hónapjában szezonálisan és munkanap korrekcióval kiigazítva az egy évvel korábbinál 0,3 százalékponttal, a novemberinél pedig 8,4 százalékponttal volt kisebb a ráta. A decemberi visszaesést a szerkezetkész és egyéb épületek építésének csökkenése magyarázza. Az építőipari termelés értéke tavaly 954 miliárd forintra rúgott, amiből a decemberi hónapra 105,3 milliárd forint esett.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.